Amb l'estiu aquí, ens acostuma a venir de gust un plat refrescant. El gaspatxo sempre és una bona opció en aquests casos, ja que a més de ser boníssim, els productes que utlitzem per preparar-lo aporten una gran varietat de nutrients.
Es tracta d'un plat amb molta versalitat, ja que el pròpiament tradicional acostumem a prepar-lo amb tomàquets, all, pebrot, ceba, oli d'oliva, vinagre, sal i aigua, però és una recepta que admet una gran varietat de combinacions o substitucións d'ingredients. Per donar-li un toc diferent se li pot afegir des d'altres hortalisses fins a fruites - maduixes, síndria...- o altres ingredients com llagostins o anxoves.
Per preparar-lo es recomana que sobretot, els tomàquets siguin madurs i carnosos. D'aquesta manera el suc que deixaran anar serà molt més gustós. L'ideal és que siguin tomàquets que provinguin directament de l'hort i a l'estiu, és recomanable utilitzar els de pera ja que són durs i carnosos. Un cop tingueu els tomàquets escollits, se'n recomana pelar-los i treure'n les llavors.
El gaspatxo pot ser fàcil de digerir si ens passem amb la quantitat d'all amb que el preparem, per tant, compte amb les mesures que en fem! Un altre truc que podem fer per tal que no passi és afegir-hi una poma golden. Si el que voleu és rebaixa l'acidesa, hi podeu afegir una pastanaga.
Per conservar-lo es recomana que estigui sempre a la nevera, en fred i tapat. Per assaborir-lo al màxim sempre és millor consumir-lo acabat de treure de la nevera.
Per acabar, us deixem una recepta de Cuina.cat de gaspatxo amb llagostí per llepar-se els dits. Bon profit!
Afegeix un comentari