És una evidència que el consumidor valora cada vegada més els productes frescos i de proximitat i aquesta és una característica que tant els ous com la carn d’aviram produïts a Catalunya compleixen ja que tota la cadena de producció, des de les granges als escorxadors, en el cas de la carn, o de les granges als centres classificadors/envasadors, en el cas dels ous, es troben majoritàriament al nostre territori.
Aquesta proximitat ens permet afirmar que el sector avícola català és sostenible, tant en la producció com en el transport. Des de la Federació Avícola Catalana, creiem que escollir productes de proximitat o ‘km0’ és un acte de responsabilitat del consumidor, a la vegada que un valor comercial molt estratègic pels nostres productes.
Et recordem tres raons per continuar comprant carn d’aviram i ous produïts a Catalunya: deixem una petjada ecològica molt menor, ja que s’estalvia energia en el transport i es redueixen les emissions de CO2; gaudim d’uns aliments amb la màxima frescor i sabor i potenciem l’economia local del nostre entorn més proper.
El codi de l’ou, garantia de traçabilitat i proximitat
Sempre que expliquen les característiques dels aliments produïts a la Unió Europea ens agrada assenyalar la seguretat alimentària com una de les més preuades, tant pels consumidors com pels productors, i la resta de les empreses que conformen la cadena alimentària. I una de les principals eines per garantir-la és la traçabilitat, és a dir, la capacitat de reconstruir tot el camí que ha seguit un determinat aliment i de tots els elements que han intervingut en la seva producció, des del productor fins a la teva taula.
Pel que fa a l’ou, ja ho hem explicat moltes vegades però no està de més recordar que és l’únic aliment que té imprès un codi de traçabilitat a la seva closca, el seu ‘envàs natural’. Es tracta d’un codi que especifica la seva procedència i permet garantir la traçabilitat, sens dubte un cas d’èxit del model de producció europeu d’aliments.
Per concloure, volem remarcar que tots els productes avícoles de casa nostra compleixen els més alts estàndards de qualitat i seguretat regulats per la UE que ens permet oferir-te uns productes bàsics de la nostra dieta mediterrània: equilibrats, nutricionalment molt complets, gastronòmicament molt atractius i, com en destacàvem al principi, de proximitat.
Federació Avícola Catalana (FAC): Qui som?
Des de fa més de 40 anys, representem i donem veu al sector avícola (ous i aviram) a Catalunya, què té un pes molt important a la nostra economia, representant el 12% de la producció final agrària catalana. Treballem conjuntament amb els productors per tal promoure la qualitat de la carn d’aviram i els ous i donar a conèixer els seus sistemes de producció, d’acord amb els més elevats estàndards nutricionals, sanitaris, de qualitat i benestar animal. Més info: www.federacioavicola.org
Afegeix un comentari