Continguts per mes

Avui és el dia de la proteïna! Segur que sabeu la majoria d’aliments que en contenen, ja que en tenim una llarga llista: la vedella, el pollastre, el salmó, l’ou, el formatge, la llet, les mongetes, les nous, la pasta, la quinoa, la civada… Però… què són les proteïnes? Les proteïnes estan formades per milers d’aminoàcids units entre si. Aquests aminoàcids es... Seguir llegint
Poseu-vos un pitet, arromangueu-vos les mans i obriu bé la boca… Avui la cosa va de calçots! El calçot és una ceba blanca que es cultiva de manera especial perquè sigui allargada. Es couen amb flama viva de sarments i, quan estan ben fets (calcinats per un costat i per l’altre), s’emboliquen en paper de diari i se serveixen, a poder ser, en una teula, acompanyats de la... Seguir llegint
La truita de patates és un clàssic amb el qual tenim l’èxit assegurat amb els nostres convidats. Tot i que pot haver-hi discòrdia entre els partidaris de fer-la amb ceba i qui prefereix fer-la sense, és un plat senzill de preparar. Com tot, però, perquè ens quedi d’allò més bona podem seguir alguns consells bàsics dels experts!L’influencer gastronòmic Rafuel, expert en adaptar a... Seguir llegint
Ens trobem a l’avantsala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes, i de mica en mica les cuines es comencen a omplir de truites, sardines, coques de llardons i botifarres.  I, precisament parlant de botifarres, tot just s’han donat a conèixer els  guanyadors de la setena edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana. Es tracta d’una iniciativa... Seguir llegint
Diuen que s’ha d’aprendre una cosa nova al dia, així que aquí estem nosaltres per ajudar-te a complir-ho: què és la kombutxa? En poques paraules, és una beguda feta a base de te, sucre i una colònia de bacteris i llevats anomenada SCOBY, la qual acostuma a ser gelatinosa.  L’SCOBY se submergeix a la mescla de te i sucre, i s’hi deixa fermentar durant una setmana... Seguir llegint
Els mercats municipals de Barcelona han tingut funcions molt diverses durant la història de la ciutat i el seu aspecte era també molt diferent respecte el que coneixem ara. A Barcelona, tal com apunten Manuel Guàrdia Bassols i José Luis Oyón, de la Universitat Politècnica de Catalunya, la modernització dels mercats tradicionals va ser tardana i laboriosa respecte a la que es va produir en països... Seguir llegint
Casa Miliu, ubicada als mercats de Poblenou i la Barceloneta, és una de les parades que s’han adherit al programa Comerç Verd per augmentar i posar en valor els productes locals, ecològics i de petits productors que es venen als mercats de Barcelona. Així, les parades que se sumen a la campanya llueixen un distintiu verd perquè els consumidors sàpiguen que els productes que venen tenen... Seguir llegint
La setmana vinent se celebra Dijous Gras i Carnestoltes. Els mercats de Barcelona s'apunten a la festa amb un seguit d'activitats: concursos, degustacions, música en directe, actuacions... - El 24 de febrer, a les 11.30h, el Mercat de Montserrat celebrarà Dijous Gras al ritme de Jinx Jazz. Aquell dissabte, a les 11.30h, els visitants del mercat podran gaudir també de l'actuació... Seguir llegint
Segons Green Peace, Espanya és el país europeu on més canyetes de plàstic s’utilitzen cada any: 13 milions en total, davant dels 36.500 milions que se’n gasten a tot el continent. Les canyetes presenten un problema particular, en tant que són plàstics d’un sol ús. A més, no acostumen a ser reciclables a causa dels químics que contenen, els quals també impedeixen que els bacteris... Seguir llegint
Avui és el Dia Mundial dels Llegums! Llenties, pèsols, cigrons, faves, soja... avui toca celebrar-los tots! Dins del regne vegetal, els llegums són els aliments que aporten més proteïna. Són rics en midó, en fibra, en calci, en fòsfor, potassi, magnesi, iode i ferro, i són una gran font de vitamina B. A banda de menjar-les en estofats, podem explorar moltes altres formes de consumir-ne... Seguir llegint

Pàgines