Avui se celebra el dia mundial de la síndria, i què millor que un tall d'aquesta deliciosa fruita en un dia calorós d'estiu? Per això us portem algunes curiositats i receptes per gaudir d'aquest aliment durant aquesta època.
La síndria és originària del sud d'Àfrica, i és coneguda per ser rica en sucres naturals, vitamina A, vitamina C i potassi, a més de tenir un 92% d'aigua, per la qual cosa és el complement perfecte per ajudar-te a mantenir-te actiu i hidratat en un dia d'estiu! I sabeu que des de l'antiguitat ja era un refresc ideal per viatges llargs gràcies a aquesta gran quantitat d'aigua?!
Prové d'una planta que pot arribar als quatre metres de llarg, i es caracteritza per ser molt resistent, podent-se adaptar amb facilitat a diferents llocs. Com tots sabeu, la síndria és una fruita i dins podem trobar les llavors, però també és una verdura! Forma part de la família de les cucurbitàcies, que inclouen la carabassa, el carabassó i el cogombre.
El seu nom prové de l'àrab (sindiyya, que prové de Sind, regió del Pakistan). A partir d'aquest va derivar el nom català de síndria o xíndria. I sabeu que la Xina és productor més gran i consumidor mundial? Produeixen més de 80 milions de tones! Cada habitant consumeix més de 50 kg de síndria a l'any.
És un aliment ideal per preparar diferents tipus de plats i begudes, com sucs, sorbets, gelats, amanides, caramels… entre molts d'altres!
I perquè pugueu gaudir d'aquest dia fent-li un homenatge, us compartim una recepta de suc i de polos de síndria naturals, per refrescar-vos durant aquests dies de calor. Només necessites una síndria i una llima, així de fàcil!
- Talla la síndria per la meitat, i amb ajuda d'una cullera gran, ves treien trossos de síndria per posar-los a la liquadora.
- Bat la síndria a la batedora o liquadora uns 30-60 segons, fins que obtinguis una mescla homogènia. Si vols un toc extra de sabor, esprem una llima i torna a barrejar-ho tot.
- Si no vols que quedin polpa ni pipes, cola'l. A partir d'aquí, tens dues opcions. La primera és fer un suc de síndria, i simplement hauràs de servir-lo en un got, acompanyat de gel perquè sigui més refrescant.
- L'altra opció és convertir-lo en polos. Només hauràs d'abocar la barreja en un motlle per fer gelats, i introduir els motlles al congelador.
- Deixa'ls mínim 6-8 hores, i a gaudir!
Afegeix un comentari