Continguts per mes

Les noves tendències gastronòmiques han fet canviar els noms i els conceptes que fins ara utilitzàvem quan parlàvem de cuina. Amb la globalització i la modernització de les tècniques de cocció, se’ns obre un món de possibilitats entre fogons. Van arribar les ‘food trucks’, aquestes camionetes petites que han canviat la carretera per albergar cuinetes de les que surten... Seguir llegint
Abans de les 11h del matí el veïnat de Sants ja s’acostava al seu Mercat per oferir flors a Sant Bartomeu, patró de la Vila de Sants, i celebrar així la seva Festa Major. En un petit altar als peus de la figura hi han deixat rams de totes les mides i els colors a l’hora que s’hi feien fotografies. Poc després han aparegut els músics, que han acompanyat la resta de l’ofrena... Seguir llegint
Des de fa uns mesos una carnisseria i una botiga de roba s’han sumat a les parades del Mercat de la Trinitat. Es tracta d’una parada de carn i xarcuteria, que ha estat traspassada, i l’obertura d’un Outlet de roba per a home, dona i nens.Juan Molina, nou propietari de la “Xarcuteria i Carnisseria Baron”, ens explica que per a ell ha estat una oportunitat... Seguir llegint
Estem davant una hortalissa refrescant i molt versàtil a la cuina. El carbassó és tot aigua (95%) i per això ens ajuda a hidratar-nos en aquests mesos d’estiu.Familiar directe de la carbassa i el cogombre, ell també és ric en antioxidants, vitamina C que s’aprofita sobretot quan el mengem poc fet o cru, vitamina B9 (àcid fòlic) que ens ajuda amb la creació de glòbuls blancs i vermells... Seguir llegint
Els mercats tenen cos i ànima. Estructures fortes, arquitectura que ens parla de l’abans i de l’ara. Mercats antics, mercats renovats, edificis històrics. Tots expliquen alguna cosa dels seus barris, del seu entorn i per tant, de la nostra història.I per dins, són tot vivències. La dels comerciants arrelats al seus mercats i parades, la dels clients i clientes que fa anys i anys que... Seguir llegint
Està demostrat que el nostre organisme va canviant durant l’any, a cada estació, i tot i que a hores d’ara ja podem trobar gairebé els mateixos aliments tot l’any, hauríem de seguir el nostre cicle natural i el dels aliments de proximitat. La natura ens marca els nutrients que necessitem a cada temporada i de la mateixa manera que fas el canvi d’armari, hauríem de fer un... Seguir llegint
El te és la segona beguda més consumida al món després de l’aigua. I encara que no ho sembli, totes les seves varietats (negre, verd, blanc, blau o oolong) provenen de la mateixa planta, la Camellia Sinensis. Així doncs, les diferències entre els tes només vénen marcades per com es prepara i com ha estat tractada la fulla.  Àsia és el major consumidor de te del món i ha estat així... Seguir llegint