I quina millor manera de començar el mes de juliol que celebrant el dia del gelat! El gelat és un producte que forma part de la dieta mediterrània, tots hem menjat un gelat alguna vegada, i són molts els sabors i els colors que podem trobar. El gelat és un dolç distintiu de la cultura gastronòmica italiana, però també és un producte molt demandat al nostre país.
Ens encanta gaudir dels gelats els dies de més calor, però també a ple hivern mentre ens tapem amb una manta. Per celebrar el Dia Mundial del Gelat, avui us explicarem algunes curiositats sobre aquest producte:
-El sabor més popular és el gelat de vainilla, seguit pel de xocolata.
-La major part de la vainilla utilitzada per fer gelats procedeix de Madagascar, Indonèsia.
-La temperatura perfecta per conservar el gelat oscil·la entre els -10º C i els -12º C.
-Alguns dels sabors més estranys són l’alvocat, l’all, el xili, el bacon o el hot dog, entre d’altres.
-Menjar gelat ens posa de bon humor perquè conté triptòfan, un aminoàcid que ens calma i redueix l’agressivitat, augmentant la producció de serotonina o hormona de la felicitat.
-Els xinesos van tenir la idea de barrejar neu amb un preparat a base de fruites i mel, més tard els romans van perfeccionar la tècnica i va sorgir el gelat.
Ara que ja coneixes una mica més el món dels gelats, segurament t’han vingut ganes de menjar-ne un! Per això, a continuació et deixem una recepta fàcil i casolana del clàssic gelat de vainilla cremós, només necessites tres ingredients i deu minuts!
Ingredients
Per a 8 persones:
- Nata líquida per muntar - 500 ml
- Essència de vainilla - 15 ml
- Llet condensada - 400 g
Comencem muntant la nata amb unes varetes elèctriques. Per a facilitar-nos la tasca, la nata ha d'estar molt freda o, en cas contrari, no muntarà. Si la fiquem al congelador 15 minuts abans de muntar-la, juntament amb el recipient en el qual la muntarem, serà més fàcil.
Una vegada muntada la nata, incorporem l'essència de vainilla i la llet condensada. Removem amb una espàtula suaument perquè no baixi la nata, fins a obtenir una massa homogènia i cremosa. La posem en un recipient i la deixem endurir al congelador durant, aproximadament, cinc o sis hores abans de servir-ho. Fàcil, oi?
Als mercats de Barcelona trobaràs diferents tipus de gelats artesans i polos de fruita, com per exemple, a Sprim Fruit, al Mercat de la Boqueria.
Afegeix un comentari