Amb l’arribada de l’hivern i el fred les cuines i les taules de les cases i les llars s’omplen de sopes, cremes, guisats i bullits. I amb ells, arriba també un aliment bàsic per elaborar totes les receptes dels suculents plats hivernals: el porro. Avui us proposem endinsar-nos en el fascinant món del porro per conèixer la riquesa i les propietats d’aquest indispensable dels nostres plats d’hivern.
El porro, que igual que la ceba o l’all pertany a la família de les Liliáceas i al gènere Allium és un bulb format majoritàriament per aigua i que conté una bona quantitat de propietats positives pel nostre organisme. Concretament és ric en fibra, àcid fòlic, vitamina C, potassi, magnesi i sulfurs.
Multitud de propietats pel cos
Pel que fa a les vitamines, la més abundant és l’àcid fòlic seguida de la vitamina C. Aquestes intervenen en la producció de globus vermells i blancs, en la formació del material genètic i en els anticossos del nostre sistema immunitari, cosa que el fa molt apropiat per les embarassades.
Quant als minerals, el potassi i el magnesi en són els principals. A més, és un aliment pobre en sodi. Tot això fan del porro un producte diürètic, cosa que el fa útil per tractar patologies com la gota, infeccions urinàries, nefritis o càlculs renals. El potassi, a més, és un mineral necessari per transmetre i generar l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular normal, cosa que converteix el porro en un aliment important per la gent que pràctica esport. El magnesi, per la seva banda li concedeix propietats relacionades amb el bon funcionament intestinal, nerviós i muscular. El magnesi, també li dona un suau efecte laxant, que juntament amb la gran quantitat de fibra que conté el fan propici per regular el trànsit intestinal i evitar el restrenyiment.
A l'hora de cuinar-los es recomana tallar-lo en trossos transversals ja que la coccio serà més compensada energèticament. A més també es recomana menjar-los tant la part blanca com la verda. Aquesta segona necessitarà més cocció però val la pena aprofitar-la per les seves propietats. Aquí us deixem una recepta de Cuina.cat on l'ingredient protagonista és el porro.
Afegeix un comentari