A la tardor els mercats de la ciutat es vesteixen de colors vermells, taronges, marrons... arriben un munt de productes que ens agraden! Entre aquests, hi trobem els moniatos, una hortalissa rica en hidrats de carboni i amb un sabor dolç molt marcat i característic. Realment però, que coneixem d'aquesta hortalissa? A continuació us expliquem les diverses propietats que ens aporta al nostre organisme i algun truc i consell sobre com cuinar-lo.
El moniato conté provitamina A, vitamina E i B9, és similar a la patata però cal destacar que, tot i tenir formes de cocció molt similars, és superior en contingut nutritiu.
Com a efectes sobre l'organisme, els moniatos destaquen per l'ajuda en la depuració del fetge i pel seu contingut en vitamina A i E és un dels aliments que van bé per la pell i la vista.
També es tracta d'un aliment que ajuda en el procés d'hidratació del sistema digestiu. Cal destacar que perquè aporti aquest benefici, s'han de triar les opcions de cocció que ajudin a conservar millor aquest contingut aquós. És per això que s'aconsella coure'l al vapor o bullir-lo.
A l'hora d'anar al mercat a comprar-ne, es recomana triar els que presentin un aspecte ferm, que no tinguin taques i sense zones toves. També convé, per aconseguir un millor resultat a l'hora de cuinar-lo, que el tamany de l'hortalissa no sigui gaire gran ja que així es faran abans i quedaran més saborosos i dolços. Per saber si està cuit, haurà d'estar tou al nostre tacte.
El moniato és un producte molt versatil a la cuina. Els podem cuinar com a acompanyament d'algun dels nostres plats, se'n poden fer cremes o fins i tot en podem fer puré. Des de Cuina.cat ens expliquen diverses formes de com fer-ho garantint les propietats i tot el sabor.
Afegeix un comentari