En el marc de la presentació de la nova aula de cuina del mercat de la Boqueria, vam poder gaudir d'un vermut a càrrec del Quim Màrquez del restaurant El Quim de la Boqueria i de Rafa Zafra de l'Estimar. Ostres plenes de marisc, carxofes amb musclos, tot un plaer pel paladar!
Durant la jornada, el Rafa Zafra, xef i propietari del reconegut restaurant de la ciutat, va explicar-nos que el mercat "és el reflex d'una ciutat i una cultura, a més la ciutat té molta identitat per a la Boqueria i el mercat força pes per a la ciutat".
Per al xef la iniciativa de l'aula de cuina des del mercat és molt bona, ja que "tot el que sigui promoure els nostres productes, la nostra història i cultura a través de l’alimentació i a través del mercat és molt important per a tothom, tant per a la ciutadania com per al turista".
El producte de temporada? Rafa Zafra afirma que la seva filosofia és "buscar el sabor i la intensitat de les coses" i per tant, "anar en contra la estacionalitat dels productes" no té sentit ja que "sabor i producte sempre van de la mà".
Quin plaer poder comptar amb la presència de professionals com el Rafa als mercats!
Afegeix un comentari