El dia s'ha despertat grisós, però tot just s'ha obert la fira, el sol s'ha llevat tímidament i ha donat pas als primers assistents i també a les primeres xerrades de l'Aula de Mercat.
El primer en inaugurar l'aula ha estat la Granja Elena que ens ha parlat 'del mercat al preciocisme' posant ènfasi a la manera de presentar els plats de sempre, d'una manera atractiva i moderna. A la Granja Elena s'han adaptat a tots els temps (estan oberts des de 1974) i paladars i a dia d'avui són un restaurant de referència a la Zona Franca de Barcelona.
Després ha estat el torn del mediàtic xef David García, guanyador de Top Chef i cap del grup To+, qui ha fet la seva versió del fricandó tradicional: sense deixar de banda el plat original (del que recorda la recepta tal com la feia la seva mare). També ha fet un fumet de peix. En David ha parlat de la importància del producte de temporada:“El producte mana, i cada producte té una temporada que s'ha de respectar i cuidar". També ha reivindicat l'ús dels productes de proximitat: "Com més proximitat, més excel·lència, qualitat i expertesa".
Atenció perquè a l'hora de dinar, i per obrir gana, en Sergi de Meià ha aterrat amb la seva mare per cuinar plats amb tradició històrica. Després de recuperar 'plats de tota la vida' i aprendre del que feia la seva mare, l'Adelaida Castells, en Sergi ha cuinat a quatre mans uns bunyols de cigrons amb canyella i crema. Una recepta que havia quedat oblidada però que ell recupera amb força (i amb les mesures exactes que fan que el sabor i l'esponjositat mai fallin) al seu restaurant.
Al final de la xerrada i de l'explicació pas a pas de la recepta, ha arribat l'hora del tast per als assistents. Una cosa ha quedat clara: els llegums no només són necessaris a la dieta mediterrània sinó que són excel·lents per a tot tipus de plats. En Sergi i la seva mare són uns enamorats i per això el xef ha publicat un llibre on fa "la volta al món amb receptes de bunyols", un plat que es fa a tot arreu!
Entre showcooking i xerrada, el públic no ha parat ni un moment de menjar, comprar a les parades dels mercats i fer el curiós mentre els Artistes de Mercat parlàven. Ah,i sense oblidar les activitats infantils de l'estand dels programes educatius i les activitats lúdiques.
Demà dissabte, més gastronomia i més explicacions sobre producte de la mà dels qui més en saben.
Afegeix un comentari