Aquest setembre arriba carregat d’activitats als mercats de Barcelona! Després de dos mesos d’estiu que esperem que hàgiu gaudit molt, la programació dels mercats ve plena d’actes i tallers per començar el nou curs amb molta energia!
Us en fem un breu tastet perquè pugueu començar a escalfar motors i apuntar-vos les dates al calendari.
Aquest setembre, el Mercat del Ninot segueix amb el casal de cuina d’estiu per a xefs de Primària. Del 6 al 10 de setembre, aquests joves cuiners s’endinsaran en la cuina saludable abans de començar el nou curs escolar. Al casal, els infants prepararan el seu propi esmorzar de mig matí, participaran en activitats relacionades amb la cuina i els aliments i cuinaran el seu dinar per degustar-lo posteriorment.
El Mercat de la Trinitat unirà forces contra el malbaratament alimentari mitjançant una xerrada sobre compra saludable i consum responsable el 10 de setembre i un taller de cuina sobre aliments de temporada el 17 de setembre. Les dues activitats se celebraran al Casal de Barri Trinitat Nova i seran impartides per Raquel Derch, dietista-nutricionista i educadora alimentària. Acte gratuït amb inscripció prèvia (677 408 155).
El dia 25 de setembre, d'11 a 13h, en el marc del Gastroboqueria, podreu seguir en directe a través del canal de YouTube de la Boqueria un taller de cuina amb el xef Marco Lecis, del restaurant Bacaro. El cicle Gastroboqueria consisteix en un seguit de tallers de cuina en streaming amb xefs, venedors i restauradors del mercat.
El 18 de setembre, a les 10.00, ens trobarem amb Josep Sucarrats, director d’Arrels i autor de ‘Mercats, un món per descobrir’, a l’entrada del Mercat de Sant Antoni per seguir un recorregut que ens durà fins al mercat de Santa Caterina. Durant la ruta literària, l’autor ens explicarà per què aquests espais són més que un equipament on comprar i vendre menjar. Aquí podeu trobar més informació sobre la inscripció (les places són limitades).
El dia 22 de setembre, al Mercat de la Boqueria, tindrà lloc el tercer cicle de #UPCDiàlegs Agroalimentaris, centrat en què podem fer per impulsar l’alimentació sostenible a les ciutats del futur. La xerrada, organitzada per l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona i l’AMB, s’emetrà en directe a través del canal de YouTube Info Agrotech.
Us esperem aquest setembre als mercats de Barcelona per aprendre i gaudir amb la cuina de mercat!
Afegeix un comentari