Les llavors de carabassa porten tota la vida amb l'etiqueta de ser "pipes de les altres", amb referència a les seves famoses cosines les pipes de gira-sol. Una injustícia que fins ara ha passat de generació en generació i, que avui volem posar fi.
Les llavors de carabassa són un excel·lent aliment, sigui com a pica-pica o incorporat a altres plats de menú diari. Posseeixen un sabor suau, tirant a dolç, ja que s'amaguen en la polpa de la carabassa.
Les llavors de carabassa es poden trobar tot l'any sense pelar o ja pelades, naturals o salades i a granel o ja embossades. Fins i tot hi ha oli de pipes de carabassa!
A més de com a aperitiu, les llavors de carabassa poden donar molt de joc a la cuina. Sense haver de complicar-nos, podem incorporar un grapadet d'aquest aliment a les nostres amanides o a les cremes de verdures, ja que els donarà un toc de sabor i aportarà nutrients extra. També pot ser una bona idea afegir-les a algunes de les nostres postres, com al iogurt o a la macedònia.
Les llavors que extraiem de les carabasses són aliments que inclouen els valors energètics necessaris per portar una dieta sana i equilibrada. Les pipes de carabassa subministren aminoàcid triptòfan, un neurotransmissor que ajuda al funcionament del cervell; són una excel·lent font de fibra dietètica, de proteïnes i, a més, no contenen colesterol.
Segur que després de conèixer el potencial tan valuós que amaguen aquests magnífics fruits, malbaratar aquestes diminutes llavors de la teva carabassa de Halloween mai tornarà a ser una opció!
Redacció Mercats BCN
Afegeix un comentari