Continguts per categoria / etiquetes

Ja arriba a la seva fi, però la Setmana Internacional de Mercats encara se celebra en els diferents mercats de la ciutat. Ara ha estat el torn del Mercat de la Mercè, que ha acollit una xerrada/showcooking a càrrec del cuiner i periodista Alf Mota.  El xef ha parlat al públic, que participava animat, sobre les propietats organolèptiques dels aliments -centrant-se en el component... Seguir llegint
En Xavier Camps i la Montse, la seva parella dins i fora del taulell, han participat 4 vegades a la nostra fira, Mercat de Mercats, que se celebra a l'octubre. L'edició passada ens van parlar dels seus productes a l'espai Artistes de Mercat.    Van parlar de com ha canviat el vermut i com en els darrers any ha tornat amb força. Ells, a la parada, l’intenten... Seguir llegint
Està demostrat que el nostre organisme va canviant durant l’any, a cada estació, i tot i que a hores d’ara ja podem trobar gairebé els mateixos aliments tot l’any, hauríem de seguir el nostre cicle natural i el dels aliments de proximitat. La natura ens marca els nutrients que necessitem a cada temporada i de la mateixa manera que fas el canvi d’armari, hauríem de fer un... Seguir llegint
T’entren tots els mals quan penses en entrar a la cuina més de 20 minuts? Bé, potser sí que no tens ànima de xef d’estella Michelin, però això tampoc vol dir que no te’n puguis sortir dignament i a més, aconseguir menjar sa amb ingredients de mercat. Tot és qüestió d’organització.El primer pas que t’ajudarà a menjar bé sense dedicar llargues hores a la cuina és la... Seguir llegint
Sabeu quina és una bona manera per fer menjar verdura als més petits? La resposta és ben clara: amb un bon liquat! Des de Inspira Gastronomia, la Sandra Aurora i en David Olivé, han aprofitat la Setmana Internacional dels Mercats (SIM) per donar idees als clients del Mercat del Clot. La seva intenció és que a través d’aquests sucs es mengi molta verdura barrejada amb fruita. ... Seguir llegint
Ja ha arribat el moment que molts esperàveu: les cireres ja estan als mercats . Aquest petit fruit que agrada petits i grans i que està en la seva màxima esplendor durant els mesos de maig i juny. Les fruites fresques conserven tot el gust i textura original i us proporcionen els nutrients necessaris per l’estació que vivim. I si els podeu aconseguir de proximitat, millor que millor: a... Seguir llegint
Segons la definició del diccionari de llengua catalana, els coberts són el joc de cullera, forquilla i ganivet. I també el parament de taula que correspon a cadascun dels comensals en un àpat.Però, i què més en sabem de la seva història? Doncs que als inicis de l’alimentació humana, tots menjaven amb les mans, en l’època grega ja va ser important menjar sense tacar-se gaire la roba o... Seguir llegint
Els llegums són un grup d’aliments molt interessants per la nutrició i per la seva versatilitat a la cuina. Llenties, mongetes seques, fesols, cigrons, pèsols, faves o la soja són les llavors netes de les plantes lleguminoses que a dia d’avui es poden trobar de formes diferents: seques, cuites o en derivats com farines, begudes...  Catalunya terra de llegumsSegur que has... Seguir llegint
Si un dels teus propòsits per aquest any és començar a menjar més sa, pots provar dues coses. Una, anar al mercat per emportar-te a casa els ingredients de temporada i de proximitat. Però si aquest pas ja el tens assolit (esperem que sí!), pots provar de cuinar al vapor.Segurament hauràs llegit o escoltat moltes coses sobre la cuina al vapor i potser no has fet el pas. Doncs no és tan complicat... Seguir llegint
Els millors productes frescos són els que ens arriben de prop i els que són de temporada. Per això, quan és hivern, i de la mateixa manera que canviem el nostre armari, cal canviar la safata o el calaix de la fruita i la verdura. Quan adeqüem la dieta a la temporada (en aquest cas, l’hivern) estem adaptant el nostre cos a l’estació de l’any que li pertoca.  Als mercats... Seguir llegint