Continguts per categoria / etiquetes

Existeixen tradicions i costums úniques de les festes de Nadal, i entre aquestes hi ha la tradició de portar roba interior vermella durant la nit de Cap d’Any per començar l’any nou amb bona sort. I per què de color vermell? Doncs té a veure amb el fet que el color vermell simbolitza felicitat, passió, èxit i bona fortuna, que són algunes de les coses que se solen desitjar quan... Seguir llegint
Les festes nadalenques ja són a tocar. S’apropen dies de celebració, on ens reunirem amb les nostres famílies i amics per compartir intensos àpats, asseguts al voltant d’una taula que lluirà més que mai per aquestes dates. La sopa de galets és un d’aquests plats típics que acostumen a cuinar-se pel dia de Nadal.  Com bé sabem, els galets són una pasta amb forma de... Seguir llegint
Demà, 8 de desembre, és el Dia Mundial de l’Oliva! Avui us duem diferents recomanacions i receptes de la mà de tres comerciants dels mercats de Barcelona perquè pugueu celebrar aquest dia com cal! Començarem amb dues parades que van participar en la fira Mercat de Mercats, que va tenir lloc del 21 al 23 d’octubre a la plaça de les Glòries: Olives i Conserves Torres i Olives... Seguir llegint
En el darrer dia de la Fira Mercat de Mercats, celebrada el passat mes d’octubre a la plaça de les Glòries, en Bosco Fonts, director del Patronat del Banc dels Aliments, ens va parlar de la tasca que duen a terme des de la Fundació per lluitar contra el malbaratament alimentari i la probresa alimentària.  La Fundació Banc dels Aliments és una fundació privada, independent,... Seguir llegint
Demà dia 12 de novembre se celebra el Dia Mundial del brou de pollastre, i quina millor manera que celebrar-ho que amb un bon plat d’aquesta delícia? El brou de pollastre és un dels plats més cuinats en el món. Amb pocs ingredients i de forma senzilla pots preparar un aliment molt nutritiu i gustós. Ara que s’acosta el fred, no hi ha res millor!Aquest caldo ja es preparava a l’... Seguir llegint
Ja tenim aquí la temporada de bolets! Segurament ja te n’has adonat perquè les botigues comencen a estar-ne repletes d’aquests. A Catalunya, la tradició boletaire està molt estesa, i en arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacen als boscos a gaudir d’una bona estona i a omplir els cistells de bolets.Però compte, algunes espècies són tòxiques i molt... Seguir llegint
Acostumem a prendre el cafè d'una esgarrapada buscant de bon matí el cop que ens dóna la cafeïna per acabar-nos de despertar o per lluitar contra la nyonya que sentim després d'un àpat. Però darrere seu hi ha tota una ciència, un món d'aromes i de sabors que ens poden obrir la porta a nous plaers. No ens equivoquem si pensem que un bon cafè és com un bon vi.El cafè és una... Seguir llegint
Avui, 29 de setembre, es commemora el Dia Internacional de la Conscienciació de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Però no només aquest dia hem de tenir present la importància del reaprofitament alimentari, sinó que ho hem de fer tot l’any!Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), es calcula que un terç dels aliments que es... Seguir llegint
El Beer-Sommelier, Ian Maya, en representació d'Estrella Damm, va concloure els tallers de la fira Petit Mercat de Mercat amb un tast de cerveses. De la mà de l'Ian, vam poder conèixer tot allò que s'ha de tenir en compte en un tast de cerveses: el perfil visual, l'aroma i el sabor. A més, l'ordre -de menys alcohòliques a més- i les copes que es fan servir són molt importants... Seguir llegint
El primer registre de la paraula pizza es remunta a l’any 997 després de Crist i apareix a un text trobat al sud d’Itàlia, a la ciutat de Gaeta. Molt a prop de Nàpols i molt abans que arribés el tomàquet d’Amèrica. Així què ens hem de fer una pregunta: de què eren aquestes primeres pizzes? Doncs del que els camperols de l’època tenien més a mà, és a dir, ceba, olives i... Seguir llegint

Pàgines