Durant el desembre se celebra el dia dels fideus, una delícia gastronòmica que es pot trobar en les diferents gastronomies del món. Els fideus són un tipus de pasta que poden ser curts o llargs i grossos o fins, però en tots els casos es preparen amb algun tipus de farina que pot ser de moltes varietats. De fideus, n'existeixen de diverses formes, noms i textures, i cada tipus es pot combinar... Seguir llegint
Demà, 8 de desembre, és el Dia Mundial de l’Oliva! Avui us duem diferents recomanacions i receptes de la mà de tres comerciants dels mercats de Barcelona perquè pugueu celebrar aquest dia com cal! Començarem amb dues parades que van participar en la fira Mercat de Mercats, que va tenir lloc del 21 al 23 d’octubre a la plaça de les Glòries: Olives i Conserves Torres i Olives... Seguir llegint
Avui us duem una recepta de temporada perquè pugueu practicar les vostres habilitats culinàries a casa! És un plat d'ànec amb peres del segon volum de la guia-receptari 'Temps de mercats', de Carme Gasull. Ingredients (per a 4 persones):- 1 ànec sencer- 4 peres blanquilla o d’aigua- Aigua- Verdures de brou (api, xirivia...)- 2 pastanagues- 1 cabeça d’alls i 2 cebes- 1... Seguir llegint
Demà dia 12 de novembre se celebra el Dia Mundial del brou de pollastre, i quina millor manera que celebrar-ho que amb un bon plat d’aquesta delícia? El brou de pollastre és un dels plats més cuinats en el món. Amb pocs ingredients i de forma senzilla pots preparar un aliment molt nutritiu i gustós. Ara que s’acosta el fred, no hi ha res millor!Aquest caldo ja es preparava a l’... Seguir llegint
La carbassa o carabassa és una hortalissa molt popular en aquesta època que funciona com a aliment i com a decoració. Avui, 26 d’octubre, se celebra el Dia Mundial de la Carabassa!La carabassa té el seu origen en els climes tropicals d’Amèrica Central i d’Àsia. A Catalunya se’n produeixen un total d’11.000 tones, la majoria a l’Alt Empordà. És un producte de... Seguir llegint
Avui 25 d’octubre, se celebra el Dia Mundial de la Pasta, un dels aliments més consumits del món. La gran majoria de restaurants tenen en la seva carta un o diversos plats, i n’existeixen de molts tipus!És un aliment ric en hidrats de carboni, fet que dona molta energia. Els hidrats que aporta són d'absorció lenta, i per això l'energia s'allibera a poc a poc. És un plat... Seguir llegint
Ja tenim aquí la temporada de bolets! Segurament ja te n’has adonat perquè les botigues comencen a estar-ne repletes d’aquests. A Catalunya, la tradició boletaire està molt estesa, i en arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacen als boscos a gaudir d’una bona estona i a omplir els cistells de bolets.Però compte, algunes espècies són tòxiques i molt... Seguir llegint
Avui és el Dia Mundial del Cacauet! Moltes persones no ho saben, però tot i que es considera un fruit sec, el cacauet és un llegum! És dels més apreciats, i és un superaliment, ja que conté alts valors de grasses saludables i té molts beneficis per la salut, a més de ser un complement ideal en la gastronomia de tot el món. Entre els seus beneficis, el cacauet és una font de proteïna... Seguir llegint
Avui, 6 d’octubre, és el Dia Mundial de les Llavors de Carabassa! Són un producte poc consumit i poc conegut, però molt saludable. Aquestes llavors tenen propietats nutricionals i medicinals molt beneficioses per al nostre cos!La carabassa l’associem a la festa estatunidenca de Halloween, i és que aquest aliment prové del continent americà. Actualment, però, països com l’Índia o... Seguir llegint
Per celebrar el dia del llamàntol, avui us explicarem algunes curiositats i receptes perquè conegueu una mica més sobre aquest fantàstic producte. El llamàntol és un crustaci marí molt apreciat en la cuina mediterrània pel seu excel·lent sabor. Viu en fons rocosos d’entre 2 a 50 metres de profunditat, i és conegut per ser el crustaci més gran de tots.Habita en fons de sorra i roca,... Seguir llegint