El passat 21 de desembre va començar l’hivern, i amb l’arribada del fred, la temporada de fruites i verdures canvia. Consumir productes frescos és bo per la salut, ens ajuda a estalviar i serveix per reduir les emissions de diòxid de carboni. Els productes de temporada s’han cultivat amb el clima que els resulta més idoni per poder completar el seu cicle natural, per... Seguir llegint
Radars és un projecte comunitari impulsat per Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans.Treballa conjuntament amb els veïns i veïnes, comerços, farmàcies, persones voluntàries, entitats i equipaments, amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats humanes, segures,... Seguir llegint
Avui us presentem una recepta de temporada de la mà de la Sílvia Tarragona de Chup Chup Recetas! Ingredients (per a 4 racions) - 250 g de mango (tallat)- 60 g de coco ratllat- 1 magrana- 250 grams de farina- 4 ous mitjans- 125 g de llet sencera (o desnatada)- 100 g de mantega- 100 g de sucre- 16 g de llevat químic - 1 polsim de sal Per a la cobertura: - 1 iogurt natural-... Seguir llegint
Avui, dia 21 de novembre, volem commemorar la celebració del Dia Mundial de la Pesca amb José Manuel Juárez, patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona. La pesca d’arrossegament Aquesta tècnica, una de les més capdavanteres del sector pesquer, consisteix en la utilització d’una xarxa llastrada que opera en el fons del mar. A Barcelona, les... Seguir llegint
Existeix una olor característica que, quan els nostres sentits la perceben, ens transporten al caliu de la nostra llar. Aquesta olor tan familiar és la del pa casolà acabat de sortir del forn. Avui, dia 17 de novembre, celebrem el Dia Internacional del Pa Casolà. Els orígens de la commemoració d’aquesta data es remunten a principis de la dècada dels vuitanta, a Michigan, on el... Seguir llegint
“Exotisme de proximitat” i “dignificació d’allò quotidià”. Així descriu el cuiner Artur Martínez el segon volum del llibre ‘Temps de Mercats’, escrit per la periodista gastronòmica Carme Gasull. ‘Temps de mercats’ és una petita guia receptari que vol incidir en la pedagogia alimentària que duen a terme tots els agents vinculats als... Seguir llegint
La Castanyada ja és a tocar, i per celebrar aquesta festa, les nostres taules s’omplen de moniatos, castanyes i panellets. Però, des de quan mengem panellets? Tot i que els experts no es posen d’acord a l’hora de determinar l’origen exacte d’aquests dolços, la resposta possiblement l’hem de buscar en la religió. A Catalunya, els panellets... Seguir llegint
Seguim amb el cicle de bars de mercat, on us donem a conèixer els autèntics racons de la ciutat on gaudir d’un bon menjar i una excel·lent cuina de mercat per a tots els gustos! Avui us portem tres noves propostes de tres mercats diferents.A El Bar del Mercat situat al mercat de Sants, porten més de 22 anys oferint cuina de mercat. La Mari Carmen ens explica que els seus plats... Seguir llegint
Durant les darreres setmanes hem après un munt sobre cuina nadalenca a través de la iniciativa "Per Nadal fem gran la cuina de mercat", juntament amb Grandma's Cooking Barcelona. L'avi Jordi, el passat 4 de desembre a la Boqueria, i l'àvia Pilar, el divendres 11 de desembre al Ninot, van preparar plats ben tradicionals i deliciosos que es van emetre en directe a través de l... Seguir llegint
Mercats de Barcelona, juntament amb Grandma's Cooking Barcelona, oferiran tres streamings durant aquest mes de desembre on després d'un recorregut pel mercat - i la seva pertinent compra! - s'hi mostrarà, pas a pas, com elaborar una recepta nadalenca. Cadascun dels directes es podran seguir en directe des del compte d'Instagram de Mercats BCN i de Grandma's Cooking. El 4... Seguir llegint