Avui és el dia de la proteïna! Segur que sabeu la majoria d’aliments que en contenen, ja que en tenim una llarga llista: la vedella, el pollastre, el salmó, l’ou, el formatge, la llet, les mongetes, les nous, la pasta, la quinoa, la civada… Però… què són les proteïnes? Les proteïnes estan formades per milers d’aminoàcids units entre si. Aquests aminoàcids es... Seguir llegint
Poseu-vos un pitet, arromangueu-vos les mans i obriu bé la boca… Avui la cosa va de calçots! El calçot és una ceba blanca que es cultiva de manera especial perquè sigui allargada. Es couen amb flama viva de sarments i, quan estan ben fets (calcinats per un costat i per l’altre), s’emboliquen en paper de diari i se serveixen, a poder ser, en una teula, acompanyats de la... Seguir llegint
Ens trobem a l’avantsala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes, i de mica en mica les cuines es comencen a omplir de truites, sardines, coques de llardons i botifarres. I, precisament parlant de botifarres, tot just s’han donat a conèixer els guanyadors de la setena edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana. Es tracta d’una iniciativa... Seguir llegint
Diuen que s’ha d’aprendre una cosa nova al dia, així que aquí estem nosaltres per ajudar-te a complir-ho: què és la kombutxa? En poques paraules, és una beguda feta a base de te, sucre i una colònia de bacteris i llevats anomenada SCOBY, la qual acostuma a ser gelatinosa. L’SCOBY se submergeix a la mescla de te i sucre, i s’hi deixa fermentar durant una setmana... Seguir llegint
Casa Miliu, ubicada als mercats de Poblenou i la Barceloneta, és una de les parades que s’han adherit al programa Comerç Verd per augmentar i posar en valor els productes locals, ecològics i de petits productors que es venen als mercats de Barcelona. Així, les parades que se sumen a la campanya llueixen un distintiu verd perquè els consumidors sàpiguen que els productes que venen tenen... Seguir llegint
Avui és el Dia Mundial dels Llegums! Llenties, pèsols, cigrons, faves, soja... avui toca celebrar-los tots! Dins del regne vegetal, els llegums són els aliments que aporten més proteïna. Són rics en midó, en fibra, en calci, en fòsfor, potassi, magnesi, iode i ferro, i són una gran font de vitamina B. A banda de menjar-les en estofats, podem explorar moltes altres formes de consumir-ne... Seguir llegint
“Pitza”, “pitsa” o “piksa”. Malgrat la polèmica que existeix sobre com pronunciar aquesta paraula, hi ha una opinió que és universal: a tots ens agrada la pizza. Sorgida a Nàpols al segle XVII, és el menjar més difós del món, com a resultat de la diàspora italiana al llarg de la història. Si bé tothom pot menjar pizza, no tothom pot fer-la. En Dani Bottini... Seguir llegint
Conills, llebres i lectors, avui esteu de sort! Avui és el dia de la pastanaga, per tant, celebrem-lo aprenent noves curiositats i receptes! Aquest aliment prové de l'Àsia Central, per la zona d'Iran i Afganistan. Les migracions humanes la van escampar pel món, i s'han trobat llavors de pastanaga a les zones de Suïssa i Alemanya que es remunten al 2000-3000 abans de Crist! Els... Seguir llegint
Fanàtics de la xocolata negra, alegreu-vos, avui pot ser que sigui el vostre nou dia preferit! No ens hem de confondre amb el dia internacional de la xocolata, que se celebra el 13 de setembre. Aquest dia es recorda el naixement de Roald Dahl, escriptor i novel·lista britànic que és conegut per obres com Matilda o Les Bruixes, però sobretot per Charlie i la fàbrica de xocolata. ... Seguir llegint