• Notícies d'interès

 Notícies destacades

  Octubre 2017

Barcelona subvenciona 109 projectes de Cooperació per a la Justícia Global amb 6,62 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat al BOPB la resolució definitiva de la convocatòria de subvencions de Cooperació per a la Justícia Global d’enguany, que permetrà finançar 109 projectes dels 241 que s’havien presentat en aquesta convocatòria un 14,2% més que el que es van presentar el 2016. Aquest any el percentatge de projectes no admesos no arriba al 8% quan l’any passat va ser del 17%.

Rebran subvenció gairebé la meitat dels projectes que van ser admesos. El pressupost municipal destinat als projectes que rebran subvenció aquest any  és de 6,62 milions. La distribució dels projectes subvencionats per àrees geogràfiques és similar a la de l’any passat amb un lleuger increment del nombre de projectes que es desenvolupen a la zona de la Mediterrània.

La meitat dels projectes subvencionats són d'educació  i incidència per a la Justícia Global, fet que reafirma la bona acollida que ha tingut per part de les ONG l’aposta municipal per un model de cooperació de banda ampla, basada en la cerca d’un rol globalment responsable per a la ciutat de Barcelona.

Podeu consultar la resolució definitiva de la convocatòria de subvencions de Cooperació per a la Justícia Global.

  Octubre 2017

Exposició Zonas Fronterizas

Dins el Festival per la Pau i els Drets Humans “Susurros del México olvidado” la Taula per Mèxic ha organitzat l’exposició “Zonas fronterizas“  que podeu visitar a la Galeria Espai 10 (C. Abaixadors 10, Barcelona) fins el dia 18 d'octubre.

La crisi humanitària i la privació de drets humans en diferents àmbits de la vida pública de Mèxic –amb les seves conseqüents repercussions a la vida quotidiana de la població civil–,fan d’aquest territori una zona de conflictes de complexa resolució. L’exposició Zonas fronterizas inclou obres de dos artistes sonors, Félix Blume i Luz María Sánchez, sobre aquestes zones frontereres proporcionant a través del so, l’experiència fragmentada de recorreguts reals a Mèxic, en un entorn conflictiu i violent.

 Per a més informació podeu consultar el següent ENLLAÇ

  Setembre

Diàlegs Susurros del Mèxico Olvidado

El proper divendres dia 29 de setembre s’iniciarà el cicle de Jornades Crítiques sobre Drets Humans a Mèxic amb la taula : “Memòria, exili i refugi a les dues ribes” en la que es desenvoluparà un debat amb experts mexicans a partir de la projecció del documental ”Amor, desamor i exili”. Aquesta jornada tindrà lloc al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (carrer Comerç, 36) el divendres 29 de setembre a les sis de la tarda.

Aquest cicle de debats, organitzat per Taula per Mèxic, és una oportunitat per apropar-nos a altres realitats que conviuen a Mèxic i de les quals sovint no tenim coneixement, especialment de la situació en la que es troben les persones activistes i defensores dels drets humans. Les Jornades Crítiques sobre Drets Humans a Mèxic s’inclouen en el Festival Susurros del México Olvidado que se celebra a Barcelona fins al dia 4 de novembre.

Podeu consultar tota la programació del Festival Susurros del Mèxico Olvidado a través d’aquest ENLLAÇ.