Presentació

El Programa Làbora treballa per al foment de l’ocupació i apropa a les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral. El projecte facilita que empreses i entitats tinguin accés a una borsa de candidatures en què, de ben segur, trobaran la persona que millor s’ajusta a les seves necessitats de contractació laboral. L’orientació, la formació i l’acompanyament que es fa de cada persona, sempre seguint els criteris d’ocupació per competències, són la garantia del seu èxit. El Làbora vincula l’empresa a un programa amb compromís i responsabilitat social que afavoreix la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

El Programa s’ha convertit en una eina de referència i transparència, dins i fora de la ciutat, per la seva eficiència, participació i innovació en l’ocupació de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, i amb plena satisfacció de les empreses contractants.

El Programa Làbora és un projecte de Ciutat de cooperació públicosocial liderat per l’àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, juntament amb Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i la Creu Roja. La cooperació i el treball en xarxa entre l’Ajuntament de Barcelona, les entitats socials i el teixit empresarial de la ciutat són la clau per a una Barcelona més justa i més inclusiva.

Valors: Igualtat d'oportunitats · compromís · transparència · cooperació · participació · innovació

Persones destinatàries del projecte

Les persones que participen de l’acció són participants provinents dels Centres de Serveis Socials (CSS) i d’altres serveis especialitzats de la ciutat de Barcelona, que es troben en situació de recerca activa de feina i necessiten un servei de suport per a la seva inserció sociolaboral, a fi de poder-les posar en contacte amb el mercat laboral.

Abast territorial del projecte

El Programa  atén a persones empadronades a Barcelona ciutat, i col·labora amb empreses i entitats de l’Àrea Metropolitana.

Actualitat Làbora

Programa Làbora. Punts Assessorament Energètic

Entrevista a un participant del Programa Làbora: “L'edat, sense conèixer-te ni veure't ja et descarta."

08/11/2019 - 13:45

Gràcies al Programa Làbora, L’Olegario ha trobat feina a un Punt d’Assessorament Energètic (PAE) de l’Ajuntament de Barcelona, i explica en una entrevista la seva experiència.

drets energètics

Arrenca el 5è Pla d’Ocupació dels punts d'assessorament energètic amb 20 participants del Programa Làbora

04/10/2019 - 11:26

El 20% de les persones que formen part d'aquest programa troben feina un cop acaben el contracte, per tant es reubiquen en el mercat laboral ordinari.

Programa Làbora Ana Luisa Pérez

"El Programa Làbora m'ha ajudat a obrir-me pas en el mercat de treball"

25/03/2019 - 14:57

Entrevistem a l'Ana Luisa Pérez, qui als 47 anys s'ha reinventat professionalment i ha trobat una sortida laboral gràcies al programa.

Programa de cooperació publicosocial impulsat per:

  • logo ayuntament
  • logo ecas
  • logo feicat
  • logo creu roja