Carrers pacificats entorn el Mercat de Sant Antoni

Espai públic. La cruïlla entre els carrers de Tamarit i del Comte Borrell esdevindrà un espai per al gaudi del veïnat.

L’entorn del Mercat de Sant Antoni guanyarà nous espais per al gaudi del veïnat.La cruïlla entre els carrers de Tamarit i del Comte Borrell, que defineix una creu de quatre trams, esdevindrà un nou espai públic pacificat pel barri. Aquesta és una de les propostes que han estan validades en el marc del procés participatiu “Omplim de barri el mercat”.

L’Ajuntament proposa pacificar els trams del carrer de Tamarit entre el carrer de Viladomat i la Ronda de Sant Pau; i el del carrer del Comte Borrell entre Floridablanca i Manso. Aquest àmbit donarà extensió a les dues placetes que es generen en l’aspa del Mercat als carrers de Tamarit i del Comte Borrell.

Com a resultat del procés, també s’ha determinat que aquestes dues placetes, les corresponents a l’aspa del mercat als carrers de Tamarit i del Comte Borrell, comptin amb espai verd en totes aquelles zones en les que sigui tècnicament viable. A més, hi ha un ampli consens sobre la necessitat que aquests entorns esdevinguin espais de trobada, per compartir, intergeneracionals i que permetin el lleure i el joc. El projecte d’urbanització d’aquests espais haurà de contemplar bancs, fonts, aparcament de bicicletes, papereres, sòl sense obstacles i una bona il·luminació.

Pel que fa a la pacificació futura de la Ronda Sant Antoni, hi ha una àmplia majoria que la defensa, tot i que cal tenir en compte que aquesta actuació requerirà d’un procés participatiu específic en el que es comptarà amb veïns i comerciants i que vol implicar als dos barris que tenen la seva frontera en la Ronda, Sant Antoni i el Raval.

Desmantellament de la carpa del Dominical al carrer Urgell

Finalment, hi ha un ampli consens sobre la necessitat de retirar la carpa del carrer Urgell, un cop enllestides les obres i reubicat el Mercat dominical. En la sessió de retorn del procés participatiu, la regidora va comprometre’s al seu desmantellament el més aviat possible.

Actualment, l’Ajuntament de Barcelona està treballant amb tots els agents implicats per tal d’arribar a una solució definitiva a l’emplaçament d’aquest mercat amb el màxim de consens possible i amb la voluntat de tenir-la aviat, de tal manera que no s’endarrereixi el calendari d’obres previst.