L’Agenda 2030 està d’aniversari: 6 anys de la seva aprovació

24/09/2021 - 10:38 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

LAgenda 2030 està daniversari i aquest dissabte 25 de setembre fa sis anys. LAgenda 2030 es va aprovar el 25 de setembre de 2015 a les Nacions Unides; una plataforma integrada per 17 objectius dirigits, entre daltres, a lerradicació de la pobresa extrema, combatre les desigualtats, lempoderament de la dona i laccés universal a la salut…

LAgenda i lAjuntament de Barcelona

Aquesta plataforma ha permès a lAjuntament de Barcelona posar en marxa diverses iniciatives. LAgenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible és un pla dacció que permet al consistori fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals de la globalització, posant al centre les persones, el planeta, la prosperitat i la pau, sota el lema de “no deixar ningú enrere”. Va ser aprovada pels 193 Estats membres de Nacions Unides amb la finalitat davançar cap a una societat global més inclusiva, pròspera, justa i sostenible.

Els 17 objectius que es marca lAgenda 2030, coneguts com a ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible),  shan definit com un conjunt de fites amb les quals Barcelona podrà seguir generant oportunitats vitals, inclusió i benestar social.

Com Barcelona fomenta lAgenda 2030?

LAjuntament està compromès amb el compliment dels ODS, sobretot amb la transformació energètica. Per aquest motiu, el consistori ha creat el Mecanisme per a lEnergia Sostenible de Barcelona (MES Barcelona). Aquesta iniciativa de lAjuntament ja ha traspassat fronteres i ha arribat a les Nacions Unides (ONU) que ha reconegut MES Barcelona com la col·laboració público-privada més sostenible dun total de 70 que optaven a aquest mèrit.

El MES Barcelona és un instrument per acompanyar i accelerar la transició energètica de la ciutat de la mà dinversors privats. Concretament, consisteix en la inversió de 50 milions deuros municipals per impulsar l’energia renovable i atraure fons privats per poder destinar conjuntament, com a mínim, 166 milions deuros a  projectes de rehabilitació energètica i dinstal·lació de fotovoltaiques. 

El passat mes dabril, també es va crear la Barcelona Innovation Coast (BIC) un projecte que lidera l’Ajuntament amb la col·laboració de les institucions de la ciutat, universitats, centres de recerca, associacions empresarials, emprenedors i financers. La iniciativa pretén potenciar la innovació concentrada a  l’eix de la costa de Barcelona per contribuir a diversificar l’economia de la ciutat i generar llocs de treball de qualitat.

Aquest espai també vol impulsar la transferència de coneixement des dels centres de recerca al teixit econòmic per fer de Barcelona una de les capitals de la innovació i perquè leconomia es basi en el coneixement.

LAjuntament està compromès i treballa amb el suport dels sectors socials, ambientals i econòmics per fer de Barcelona una ciutat que prioritza les persones, el planeta i la prosperitat. Per molts anys, Agenda 2030!