Premis Agenda 2030 de Barcelona - 2a edició


L’Ajuntament de Barcelona està compromès amb l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides. Assolir els ODS implica una transformació dels sistemes de producció i consum, així com de les polítiques públiques, que només es podrà assolir amb l’acció concertada de totes les institucions i la participació dels agents econòmics i socials i del conjunt de la ciutadania.
En aquest context i amb aquest esperit, l’Ajuntament de Barcelona crea els Premis Agenda 2030 de Barcelona, per reconèixer i difondre iniciatives innovadores amb un impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a Barcelona.
A més de guardonar i valorar els projectes i les iniciatives més destacades, els premis Agenda 2030 de Barcelona busquen crear un espai anual de trobada, reflexió i reconeixement mutu per al teixit ciutadà, polític, empresarial, acadèmic i social, implicats en els objectius de l’Agenda 2030. A través del coneixement de les candidatures rebudes i la promoció d’aquelles que siguin premiades es contribuirà a la difusió i l’aplicació d’accions innovadores.
Per acabar, els Premis Agenda 2030 de Barcelona també volen contribuir al posicionament internacional de la ciutat de Barcelona com a referent del treball de les ciutats per a la consecució dels ODS, amb l’objectiu de convertir-se en ciutat líder en l’aplicació de l’Agenda 2030 i en altaveu d’iniciatives inspiradores per a altres ciutats d’arreu del món.
Els premis tenen un jurat independent, format per representants d’institucions amb prestigi contrastat en matèria de sostenibilitat.
En la present convocatòria, corresponent a l’any 2023, els Premis Agenda 2030 de Barcelona - 2a edició consten de nou modalitats, agrupades en tres categories.
a. CATEGORIA ACCIÓ: PREMIS A LES MILLORS INICIATIVES PER A L’ASSOLIMENT DELS ODS
- Premi a millor iniciativa impulsada per una empresa
- Premi a millor iniciativa impulsada per una entitat sense ànim de lucre
- Premi a millor iniciativa impulsada per una administració o ens públic
b. CATEGORIA IMPLICACIÓ: PREMIS A LES MILLORS INICIATIVES DE DISSEMINACIÓ, SENSIBILITZACIÓ I PARTICIPACIÓ SOCIAL SOBRE L’AGENDA 2030 I ELS ODS
- Premi al millor producte de disseminació de coneixement sobre l’Agenda 2030 i els ODS
- Premi a la millor campanya de comunicació per a la sensibilització sobre els ODS
- Premi a millor iniciativa de foment de la participació a l’entorn dels ODS
c. CATEGORIA EDUCACIÓ: PREMIS A LES MILLORS INICIATIVES EDUCATIVES A L’ENTORN DE L’AGENDA 2030 I ELS ODS
- Premi a la millor iniciativa d’un centre educatiu reglat de PRIMARIA
- Premi a la millor iniciativa d’un centre educatiu reglat de SECUNDARIA (ESO, Batxillerat i CFGM)
- Premi a la millor iniciativa d’un centre educatiu reglat d’ENSENYAMENT SUPERIOR (CFGS i universitari)
El període de presentació de candidatures serà des del 21 de març de 2023 fins al 7 de juny de 2023.
Les bases i tota la informació de la convocatòria es poden consultar per internet en aquest enllaç. Les candidatures, conjuntament amb la documentació esmentada a les bases, s’han de presentar obligatòriament en format telemàtic, a través del corresponent tràmit, al Registre electrònic de l’Ajuntament.

PARTICIPA
Vols participar en els Premis Agenda 2030 de Barcelona - 2a edició? Consulta tota la informació en l'enllaç.
GUANYADORS PREMIS AGENDA 2030 DE BARCELONA - ED. 2022
Per tots aquests curiosos que vulguin saber quins van ser els guanyadors del 2022, l'Ajuntament ha posat en marxa uns pòdcasts on es presenten cada una de les accions guanyadores de la darrera edició.

Sergi Mas conversa amb Carme Pros, de Transports Generals d’Olesa, sobre el projecte “Bus for me”, que promou una mobilitat digitalitzada, descarbonitzada, compartida, sensible, universal i sostenible

Sergi Mas conversa amb Xavier Bernat, Director d'acció climàtica d'Aigües de Barcelona sobre com estan intentant moure 55 actors del sector de l’aigua a afrontar els reptes de la descarbonització i la resiliència.

Sergi Mas conversa amb Pere Navarro, Delegat de l'Estat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, sobre el rol clau que ja juguen les dones en el funcionament d’aquesta gran àrea industrial i logística.

Sergi Mas conversa amb Eva Ceano, Jordi Bosch i Elsa Coromines, de l’AVV de Sarrià, sobre com han aconseguit implicar el barri en el treball per l’Agenda 2030, escollint bons temes i utilitzant la comunicació i l’art.

Sergi Mas conversa amb Anna Bardolet i Carla Liébana, de la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques, sobre una campanya innovadora, dissenyada per entendre millor que cada petita decisió que prenem com a individus té un impacte global.

Sergi Mas conversa amb Anna Grimau, periodista dels Serveis informatius de TVE a Catalunya, sobre la cobertura que aquesta cadena fa dels temes de l’Agenda 2030.

Sergi Mas conversa amb Jordi Sacristán, Cap de continguts de la Xarxa de TV Locals de Catalunya, sobre el programa Espai Públic 2030, que dona a conèixer els ODS des de la reflexió i la proximitat.

Sergi Mas conversa amb Xavi López, Director de l'Escola Octavio Paz de Barcelona, sobre el projecte “Cuines”, que partint d’aquesta temàtica treballa els ODS des d’una mirada holística.

Sergi Mas conversa amb Vicky Santolària i Juanma Sánchez, docents de l’IES Rafael Casanova de Sant Boi de Llobregat, sobre el projecte “Cap a una tribu global”, emmarcat en el programa educatiu “Som el canvi”.

Sergi Mas conversa amb Carles Ruiz, Alcalde de Viladecans, sobre un exitós model d’innovació organitzativa municipal basat en els reptes de la ciutat sostenible.