Cuines que curen
- 23/05/2025
- 10:00 h - 12:00 h
-
Casal de Barri Bac de Roda-Poblenou (Camí Antic de València, 106)
- Més informació i inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat
Els reptes de salut als quals s'enfronta la comunitat pakistanesa i altres diàspores del sud-est asiàtic, pel que fa a la diabetis i les malalties del cor, deriven en altes prevalences d’obesitat i altres problemes de salut associats. En aquest context, la perspectiva intercultural es presenta com una eina necessària per als professionals sanitaris que han d’abordar aquesta realitat quotidianament.
Us proposem una sessió de treball culinari, on ens preguntarem: Quines han de ser les claus per promoure una alimentació saludable que dialogui amb les pràctiques culturals i religioses de les diàspores de la ciutat? Quin rol ocupen el gènere i la precarietat econòmica en l’objectiu d’assolir una alimentació saludable? Quines propostes de canvi podem fer en la nostra pràctica professional per no generar discursos assimilacionistes des dels serveis sanitaris? Com generar comunitat i benestar a través de l’alimentació saludable respectant l’agència de les dones?
Amb:
- Saba Mohammed Bibi (Mandi Bahauddin, Pakistan) és doctoranda en Nutrició i Dietètica per la Universitat de Barcelona. La seva tesi doctoral consisteix en un projecte d’educació alimentària saludable, culturalment i lingüísticament adaptat a les dones pakistaneses que viuen a Catalunya. Actualment treballa a l'ISGlobal, imparteix classes al Campus Docent Sant Joan de Déu i també exerceix com a dietista-nutricionista en un projecte europeu anomenat FoodClic. És coautora de la Guia d'alimentació cardiosaludable per a la població pakistanesa i autora de diversos articles científics, entre ells Pakistani Women: Promoting Agents of Healthy Eating Habits in Catalonia—Protocol of a Culturally and Linguistically Appropriate Randomized Control Trial (RCT) Based on the Transtheoretical Model.