Arriba la primavera a l'Espai Avinyó!

..
08/04/2024 - 12:36 h - Interculturalitat Interculturalitat

Continuem de la mà de la imaginació de Berjer B. Capati amb un jardí que reflecteix l’esperit itinerant de l’Espai Avinyó, els múltiples interessos i llenguatges que sorgeixen aquesta primavera, en clau intercultural i comunitària.

Us convidem a recórrer les geografies tèxtils de la ciutat i la memòria de la història musical popular gitana, reflexionar sobre les col·leccions de ciències naturals i el racisme al món laboral, i escoltar més enllà de la bossa nova, posar complexitat i ampliar la idea de cultura popular.

Tres ritmes

Us proposem una ruta guiada per acompanyar els grups de costura de la ciutat basant-nos en “La guia de la costura comunitària”, en el marc del cicle Geografies tèxtils en coproducció amb Acció Comunitària, per tal de conèixer la relació entre el tèxtil del Poble-sec i els actuals grups de costura presents al barri.

D’altra banda, en el marc del Festival Calidoscopi Cultural 2024, obrim un diàleg sobre la memòria del flamenc pop gitano, que recuperi el seu llegat en clau artística i comunitària.

Per a la nova edició de Balls · Músiques· Resistències, ens proposem anar més enllà de la bossa nova per expandir les seves múltiples aproximacions i conèixer un projecte de difusió cultural i una iniciativa des de la diàspora brasilera a la ciutat.

Tres visites

En una nova edició del cicle Museus (Im)possibles farem una visita al Museu de Ciències Naturals per continuar reflexionant, en clau intercultural, sobre el relat dels museus.

En el marc de l’1 de maig, Dia Internacional de les treballadores i, des de la perspectiva de l’actriu i creadora, Aissatou Djob, reflexionarem sobre les contradiccions del contracte indefinit en un món laboral capitalista i racista.

Finalment, en el marc del festival FES! Festival de Cultures en Resistència #Acció Migrant 2024 celebrarem un fòrum per continuar estirant un fil de pensament sobre què entenem per cultura popular que recupera les 12 propostes urgents per garantir els drets culturals de persones migrades i racialitzades per part d’institucions i empreses de l’àmbit cultural de la ciutat.

Més col·laboracions:

Continuem col·laborant amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, oferint activitats de foment per a l’ús social de la llengua, a l’alumnat i el voluntariat per la llengua. Aquest trimestre comptem amb El Silenci de la Fera, un monòleg que ens parla sobre com apareixen els personatges asiàticodescendents, i especialment les dones, en el món del cinema i Males herbes, un espectacle participatiu que planteja una reflexió sobre la relació entre les plantes silvestres i les persones migrants.

Inscriu-te

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament enviant un correu a espaiavinyo@bcn.cat.