Inici / Noticia / Arriba la programació d'estiu de l'Espai Avinyó!

Arriba la programació d'estiu de l'Espai Avinyó!

Aquest estiu les activitats venen acompanyades d'una nova "caixa d'eines" dibuixada per Orne Cabrita i plena de música, ràdio, poesia, dansa, performance, itineraris i cinefòrums a la fresca.

Cada element que constitueix aquesta caixa realitzada en clau intercultural és una invitació a caminar, reflexionar, recordar, reconèixer i gaudir la quotidianitat de la ciutat, la seva pluralitat de veus i iniciatives culturals.

Surt el sol, a moure el cos amb…

La Bomba, un taller de memòria per ballar, compartir sabers i experiències comunitàries. La Bomba és un conjunt de ritmes, músiques i danses de Puerto Rico. Es crea fa més de quatre-cents anys per les persones esclavitzades en les hisendes sucreres de l’illa, que es comunicaven entre si amb codis i ritmes inintel·ligibles pels esclavistes.

Us proposem una altra forma de moure el cos a través d’un taller per aprendre, conversar i jugar al criquet, un esport practicat entre les comunitats de Pakistan, Índia i Bangladesh de la diàspora a la ciutat. Vindran algunes de les seves representants més joves a Barcelona, que conversaran sobre aquest esport en relació amb la seva representació a l’espai públic, entre altres debats.

Dues excuses per passejar i reflexionar a l’aire lliure

Museus (Im)possibles ens suggereix un itinerari pel Cementiri de Montjuïc per analitzar en clau intercultural el seu relat museogràfic, patrimonial, artístic i històric. Aquí ens preguntarem com s’organitza el paisatge de la necròpoli i què ens diuen els seus monuments i mausoleus.

En el marc de la Mercè 2022, el podcast ‘Ressonàncies‘ s’allotja al barri de la Vil·la de Gràcia, a la plaça del Poble Gitano, des d’on podrem fer memòria del lloc i gaudir d’entrevistes a joves que viuen i creen processos d’agenciament al barri.

Dos tributs, dos poetes, dos estels

Aquests dos tributs de la temporada, relacionen poesia i música, en un homenatge a Chavela Vargas i la seva relació amb Federico García Lorca: la trobada amb un ocell que guardava l’ànima del poeta. Compartirem i reflexionarem sobre el dolor, el duel, la mort i per descomptat, la irreverència de la vida, en un cinefòrum a la fresca.

Tancant temporada, un segon tribut és per acomiadar l’estiu i abraçar la tardor dedicada a la cantant, actriu i performer Nega Lucas, fundadora del col·lectiu afrocentrat amb base a Catalunya: Tinta Negra, de la mà d’aquesta extensa xarxa d’afectes i complicitats teatrals.

Comparteix aquest contingut