Àrea infantil

L’àrea infantil, un espai ampli, lluminós i pensat especialment per als infants

Ubicada a la planta baixa de la biblioteca, la sala infantil té una idiosincràsia pròpia dins l'edifici: els seus 385 metres quadrats i la magnífica graderia conformen un microcosmos únic que convida els més petits i els no tan petits a gaudir d'uns serveis fets especialment a la seva mida.

L'àrea infantil disposa d'un fons de 7.000 exemplars, 300 dels quals corresponen a l'Espai de Petits Lectors, és a dir, que són documents destinats a infants de 0 a 3 anys. Els llibres d'aquesta àrea es classifiquen per temes, s'identifiquen amb pictogrames i es localitzen en uns prestatges d'alçada baixa, a l'abast dels més petits.

Per als lectors que comencen a llegir, i dins els llibres d'imaginació destinats a infants de 0 a 6 anys, hi ha la secció Primeres lectures: contes de lletra de pal i de lletra lligada.

Famílies és una secció adreçada a les persones que tenen cura dels infants o estan vinculades amb el món infantil i on es pot trobar informació especialitzada sobre l'embaràs i el part, el creixement, l'educació o el lleure.

A més, l'àrea infantil disposa d'un nodrit fons documental presentat en formats diversos que inclou llibres de ficció i de no-ficció, còmic i manga, revistes, cinema familiar, CD de música, audiollibres i videojocs en CD-ROM i DVD-ROM.

La sala infantil també disposa de cinc ordinadors: un és d'ús exclusiu per consultar el Gènius, el catàleg infantil; dos són de sessions d'una hora i dos més de mitja hora, un dels quals està reservat per fer treballs escolars. Tots disposen de connexió a internet i tenen instal·lats diferents programes.

Així mateix, i amb petició prèvia, s'ofereix a les escoles o entitats la possibilitat d'impartir formació a usuaris i de cedir-los espais.

Cada mes s'organitzen un ampli ventall d'activitats de diferent format per a tota la família: narracions, audicions, tallers… Tot s'hi val, perquè el plaer de la lectura es pot descobrir des de ben petit.

Enllaços relacionats: