Centres educatius

Des de la Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert treballem estretament amb les escoles i biblioteques escolars de la nostra àrea d'influència amb l'objectiu de familiaritzar els infants en l'ús de les biblioteques, estimular-los en la creació d'hàbits de lectura i dotar-los d'habilitats en la recerca d'informació.

Visites a la biblioteca

La biblioteca ofereix les modalitats següents:

- "M'agrada llegir!": sessió en què es combina la presentació de llibres, la narració de contes i la tria lliure de lectures per part de l'alumnat (educació infantil).

- "Primeres passes a la biblioteca": visita informativa per a l'alumnat d'educació infantil. Primera aproximació al món de la biblioteca i a la sala infantil.

- "Biblio què?!": visita informativa per a l'alumnat d'educació primària (cicle inicial i mitjà).

- "Què és i com funciona el catàleg de la biblioteca?": primera aproximació al catàleg Aladí i al portal Gènius (educació primària, cicle mitjà).

- "A la biblioteca hi ha teca": visita informativa per a l'alumnat d'educació primària (cicle superior) i ESO (primer cicle). Visita guiada a la biblioteca.

- "Aquest llibre t'agradarà!": la biblioteca posa a disposició de l'alumnat un qüestionari en línia per tal de conèixer els seus gustos literaris i poder recomanar-los una lectura adient (ESO).

Les inscripcions s'han de fer a través de la pàgina web del Programa d'Activitats Escolars

Préstec de lots de llibres

La biblioteca ofereix el préstec temporal de lots de llibres sobre un centre d'interès determinat o una temàtica concreta. L'objectiu del servei és oferir materials de qualitat, adaptats a les necessitats especifiques de cada cicle educatiu.
Si hi esteu interessats, us heu de fer el carnet d'entitat. Per sol·licitar-lo només cal que ompliu la butlleta corresponent i la presenteu a la biblioteca degudament signada per la persona autoritzada per l'escola.

Actualment s'ofereix:

- "Cabàs de llibres" (educació infantil)

- "De lot en lot" (educació primària i ESO)

En tots dos casos, cal fer la petició per correu electrònic a la bústia de la biblioteca b.barcelona.ca@diba.cat .

Maletes viatgeres

Tenim tres maletes viatgeres a disposició dels alumnes de P0 a P3:

- Maleta de les emocions

- Maleta d'hàbits

- Maleta de la família

Per sol·licitar-les també cal que envieu una sol·licitud a la bústia de correu de la biblioteca.