Àrea infantil

Què t'oferim?

L'àrea infantil, situada a la planta 0, és la part de la biblioteca destinada als infants i joves de fins a 12 anys, però també als adults que els acompanyen i a les persones interessades en els llibres per a infants.

Es tracta del primer equipament cultural i d'aprenentatge fora de l'àmbit educatiu al qual s'adrecen els infants i les famílies. Ofereix una àmplia col·lecció documental, així com un conjunt d'eines de promoció i comprensió lectora, de recerca i descoberta arrelades en les necessitats i els interessos dels usuaris i al context social. La col·lecció, les activitats i els serveis d'aquest espai estan pensats per donar suport als infants en el període de desenvolupament pel que fa al gust per la lectura i en la seva formació. Treballa, a més, amb el conjunt d'entitats i equipaments del territori, generalment amb la comunitat escolar.

A l'àrea infantil, s'hi poden llegir llibres, revistes, escoltar música, mirar una pel·lícula, navegar per internet o buscar tot tipus d'informació. Al taulell d'informació sempre hi ha una persona que pot aclarir dubtes, donar un cop de mà i explicar la manera de trobar, o dir-vos on és, allò que es busca.

Els nens i nenes de menys de 9 anys han d'anar acompanyats d'un adult.

Serveis

Informació: l'àrea infantil ofereix recursos per resoldre les necessitats d'informació, des de fons propis, com ara llibres, enciclopèdies o revistes, fins a bases de dades i internet.

Consulta: a l'entrada de la biblioteca hi ha un ordinador per consultar el catàleg i fer reserves d'ordinadors d'internet.

Préstec: el fons bibliogràfic i audiovisual de l'àrea infantil es pot prestar durant un període de 30 dies, excepte les enciclopèdies, alguns diccionaris i el darrer número rebut de cada revista.

Internet: la biblioteca posa a l'abast dels usuaris infantils tres ordinadors d'Internet i +. Disposeu de 20 sessions mensuals d'una hora. Els ordinadors, que es poden reservar, permeten fer servir unitats de memòria externes i imprimir en blanc i negre o en color.

Activitats

El plaer de llegir es pot descobrir de ben petit. Per això, les biblioteques de Barcelona ofereixen un ampli ventall d'activitats infantils i per als pares. Us convidem a descobrir les que tenen lloc a la Biblioteca Clarà:

Club de lectura
Espai per a compartir la lectura amb l’ajuda d’un dinamitzador que introdueix llibres de diferents estils i proposa diverses activitats participatives. Cal inscripció prèvia

Llibres a escena
Obres de petit format i de curta durada (50 minuts) basades en llibres que combinen la narració amb la dramatització i el suport d'objectes, titelles i música. Edat recomanada: de 3 a 9 anys

Primeres passes
Activitats molt sensorials que volen familiaritzar els nadons, des del primer any de vida, amb els llibres

Sac de rondalles
Narració de contes en què l'oralitat té el paper central. Hi col·labora: ANIN (Associació de Narradores i Narradors). Edat recomanada: de 3 a 9 anys

Tallers de descoberta
Tallers per divulgar, a través dels llibres, diverses àrees de coneixement (medi ambient, art, altres cultures...) d'una manera lúdica i participativa. Edat recomanada entre 4 i 11 anys, dependrà de cada taller. Cal inscripció prèvia

Totes les activitats tenen un aforament limitat.

Recomanacions

  • Es demana respectar l'edat especificada per a cada activitat.
  • Per al bon funcionament de l'activitat, es recomana sortir de la sala si els infants estan cansats o distrets.
  • En cas que hi hagi manca d'espai, caldrà plegar els cotxets.
  • En totes les activitats els nens han d'anar acompanyats d'un adult.

Racó de Famílies

El Racó de Famílies és la secció de la biblioteca destinada a mares i pares, però també a persones implicades en el món de la infància: avis i àvies, cangurs, tiets i tietes, educadors, monitors, etcètera. Pretén oferir informació relacionada amb els infants a través d'un fons documental de temàtica variada (educació, salut, psicologia, embaràs, nutrició, lleure, literatura infantil, adolescència, etcètera), que inclou revistes, DVD, CD i recursos d'informació accessibles per internet.