Fons Josep Clarà

El Fons Josep Clarà està format per una selecció dels llibres i les revistes que constituïen la biblioteca particular de l'escultor i la seva família, entre els quals hi ha llibres, dossiers, revistes en diversos idiomes i altres documents, des de l'any 1700 (els més antics) fins a l'any 1978, aproximadament. Entre altres, hi ha joies com els llibres personals de Josep Clarà dedicats als amics, com ara els escriptors Emma di Rienzi, Manuel Machado i José Francés.

Tot aquest material el trobareu al catàleg, localitzat a Fons Especial, i amb la sublocalització "Donatiu Clarà". Podeu trobar els llibres cercant per exemple la biografia de la ballarina Isadora Duncan, les obres de José Francés, així com els llibres sobre art en general, o més concretament sobre escultura o arquitectura, editats entre els anys 1700 i 1948, com ara L'escultura catalana moderna, de Feliu Elias.

En aquest fons també trobareu llibres signats i dedicats pels seus autors a Josep Clarà, com ara llibres de Joan Llongueres, Josep Farran i Mayoral o Josep Maria López-Picó.

Les revistes i els articles estan inventariats, i s'han buidat els articles de revistes que tracten de l'obra de Clarà. N'hi ha des del 1903 fins al 1976. També s'han inventariat 25 dossiers i treballs. En aquest fons hi ha retalls de premsa relacionats amb Clarà editats entre els anys 1906 i 1976.

L'inventari es pot demanar per consultar-lo o fer-ne fotocòpies, però tot el fons Clarà està exclòs de préstec.

A la biblioteca també es disposa d'un fons especial de noucentisme, en aquest fons trobareu obres sobre la vida i obra de Josep Clarà, així com catàlegs de les seves exposicions.