Òpera

Els centres d'interès (CI) focalitzen l'atenció dels usuaris en una part del fons. Es col·loquen de manera destacada en prestatgeries especials, i se'n fan guies de lectura i activitats relacionades.L'any 2006 es va crear el CI en Òpera com a suport al cicle permanent de xerrades d'òpera que des del 2002 es fan a la biblioteca, amb el nom d'Òpera Club Biblioteca Clarà. Des d'aleshores s'ha anat adquirint material especialitzat en aquest tema, tant en format llibre com audiovisual.

S'hi poden trobar tant títols en CD d'òperes senceres i fragments, així com gran quantitat de DVD musicals amb representacions d'òperes. També hi trobareu revistes especialitzades en òpera com ScherzoÓpera ActualWagneriana.

Pel que fa a llibres, trobareu biografies de compositors, com ara Mozart o Verdi, i cantants d'òpera com Josep CarrerasVictoria de los Ángeles, així com diccionaris, llibrets d'òperes, llibres sobre història de l'òpera, tant dins l'àmbit internacional com de Barcelona, com per exemple sobre el Gran Teatre del Liceu.

Per iniciar-vos en el món de l'òpera, trobareu títols tan suggestius com Cómo disfrutar de la ópera: guía práctica para conocer y apreciar el gran espectáculo de nuestro tiempo, de Charles Osborne, Òpera para principiantes, de Ron David i Paul Gordon, Ópera para dummies, de David Pogue i Scott Speck o Paraula d'òpera, de Marcel Gorgori i Roger Alier.També disposem de llibres per a públic infantil, com ara El meu primer llibre d'òpera: deu òperes explicades per a infants, de Jordi Sierra i Fabra, o la col·lecció Opera Prima, de l'editorial Hipòtesi, formada per dotze llibres en què s'explica l'argument de les òperes en forma de conte i s'acompanya d'un CD, amb títols com ara AidaLohengrinLa Traviata Turandot.A la biblioteca es programen conferències i activitats al voltant de l’òpera. Si voleu estar al dia i rebre butlletins electrònics específics, us podeu donar d’alta de mesbiblioteques.cat, i seleccionar el canal Òpera. També podeu seguir el nostre perfil d’Spotify i escoltar la selecció de llistes musicals que elaborem.  

Des del 2011, la Biblioteca Clarà celebra cada any el Dia Internacional de l'Òpera, el dia 8 de maig, amb la programació de la Setmana de l'Òpera. Des de l'any 2012, la Setmana de l'Òpera està inclosa dins de l'esdeveniment celebrat a nivell de Sarrià-Sant Gervasi: Òpera en ruta, que ofereix diverses activitats vinculades a aquest gènere musical en diferents equipaments del districte.