Escultura catalana

La Biblioteca Clarà té un centre d’interès (CI) en escultura catalana format per documents que tracten d’aquesta disciplina. La secció pretén oferir una mostra d’escultura catalana de totes les èpoques i estils. S’hi poden trobar des d’un catàleg d’escultures obra de Lluís Duran, que mostra l’esplendor figuratiu a l’espai públic de la ciutat de Barcelona, fins a catàlegs d’exposicions d’artistes com Susana Solano, Julio González o Jorge Egea, passant per obres de referència com el llibre Un siglo de escultura catalana, de José Manuel Infiesta o el Glossari escultòric, obra d’Armand T. Pedrós Esteban.

El motiu principal de la seva creació és l’origen històric de l’edifici, ja que la biblioteca es troba situada en el que va ser el taller de l’escultor noucentista Josep Clarà i Ayats (Olot, 1898 - Barcelona, 1958), posterior Museu Clarà. Per dinamitzar aquesta secció del fons, la biblioteca programa seminaris d’escultura en col·laboració amb l’ICRE (Institut Català per a la Recerca en Escultura), que consisteixen en conferències temàtiques i exposicions d’escultures de membres de l’Institut a la mateixa biblioteca. Els catàlegs que recullen fotografies d’aquestes obres exposades es poden consultar també a la biblioteca.

Els documents que formen part d’aquest CI estan situats a la planta baixa de la biblioteca, al costat del fons Clarà i del fons especial Noucentisme i Josep Clarà. Els llibres s’identifiquen amb un pictograma que és la imatge de l’escultura El lector, obra de l’artista sitgetana Elvia Cor.