Transports ferroviaris

El Termcat defineix el transport ferroviari com el transport de persones o de mercaderies que té lloc per vies fèrries.

La Biblioteca La Sagrera - Marina Clotet està situada al llindar del pla de modificació de l'estació de l'AVE La Sagrera. L'estació comprendrà l'estació de l'AVE, l'estació de Rodalies i el metro. Per aquest motiu s'ha creat un centre d'interès en transports ferroviaris, tant per a adults com per a infants.

Dins l'àrea d'adults podreu trobar diferents tipus de material relacionat amb el món dels transports ferroviaris, classificat en set grups:

1. Llibres per conèixer els trens

1.1 Llibres d'història, tècnica i tipus de ferrocarril: documents que tracten del mitjà de transport ferroviari des de múltiples punts de vista i que inclouen un ventall ampli de tipologia ferroviària amb casos tant locals com d'àmbit mundial. Els identificareu amb el teixell 625.1.

1.2 Llibres que tracten del transport per ferrocarril, metro, tramvia, etcètera.: estan identificats amb el teixell 656.2.

2. Llibres de modelisme del ferrocarril: trobareu les instruccions per fer les reproduccions a escala reduïda de trens, tramvies i metros. S'identifiquen amb el teixell 793.9.

3. Guies de viatge amb tren: recursos, informació específica i consells per viatjar amb tren. Els trobareu identificats amb el número 91(026).

4. Llibres de viatges amb tren: es recullen els dietaris, les experiències i les anècdotes de viatges que els autors han fet amb tren. Porten el número 910.4.

5. Obres literàries: narracions i novel·les en què el tren és el protagonista. La majoria són novel·les identificades amb la signatura N.

6. Revistes del món del tren: aquestes revistes no poden sortir en préstec, només es poden consultar a la biblioteca. Hi trobareu Hobbytren i Líneas.

7. Pel·lícules i documentals en què el tren té un paper rellevant.

Dins l'àrea d'infantil podreu trobar diferents tipus de material relacionat amb el món dels transports ferroviaris, classificat en quatre grups:

1. Llibres de coneixements, en què s'explica què és un tren i les seves parts.

2. Llibres d'imaginació i contes, on el tren és el protagonista de la història.

3. Pel·lícules, en què l'acció transcorre en un tren.

4. Música, cançons populars per a infants, en què es reprodueixen cançons típiques o sons de trens.