Tràmits en línia

Els usuaris de les biblioteques de Barcelona podeu rebre regularment informació de les activitats i de les ofertes en exposicions, cinemes, teatres, concerts, llibres, etcètera.

Des del vostre espai personal podeu accedir a les dades personals, renovar els préstecs, reservar documents que estiguin prestats, accedir a la consulta del catàleg, guardar les cerques preferides, consultar el vostre historial de préstecs i valorar documents.

Als espais multimèdia s'ofereixen un munt de cursos i tallers per conèixer i explorar totes les possibilitats que tenen. Cal inscriure-s'hi prèviament, ja que les places són limitades

Podeu veure les vostres reserves actuals, les sessions que heu fet, les reserves caducades i les impressions que heu realitzat als ordinadors d'Internet. També podeu traspassar el crèdit d'impressions per imprimir als ordinadors dels espais multimèdia.

Podreu saber quines són les novetats adquirides per qualsevol de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona.

Podeu proposar la compra d'un llibre, CD, DVD, diari, revista, etcètera, que no es trobi a la vostra biblioteca. La seva compra dependrà de la política d'adquisicions de la biblioteca.

Podeu veure les vostres reserves actuals, les sessions que heu fet, les reserves caducades, les impressions que heu realitzat, i dur a terme el traspàs del crèdit d'impressions per imprimir als ordinadors d'Internet. També podeu veure els cursos de formació en què esteu preinscrits, aquells en què esteu inscrits i els que heu fet als espais multimèdia.

El carnet de biblioteques de Barcelona es pot sol·licitar des del web, només cal emplenar el formulari, indicar a quina biblioteca el voleu recollir i enviar-lo. Heu de presentar el DNI (o qualsevol altre document oficial) per acreditar la vostra identitat. Si sou menors de 14 anys, heu de portar una autorització que us donaran a la biblioteca i que els vostres pares han de signar.

Des del catàleg col·lectiu podeu consultar les col·leccions disponibles a les biblioteques. Si voleu limitar la consulta a les biblioteques de la ciutat de Barcelona, heu de seleccionar el municipi de Barcelona a la cerca bàsica, i també podeu limitar-la per districte. Si voleu limitar la consulta a una biblioteca en concret, heu d'anar a la cerca avançada i seleccionar la biblioteca. Amb els resultats podeu reservar documents, guardar resultats a l'espai personal o en un fitxer, enviar-ho per correu electrònic i valorar documents.

Podeu reservar els ordinadors d'internet o dels espais multimèdia des de la mateixa biblioteca o des de qualsevol ordinador connectat a internet.