Àrea infantil

L'àrea infantil és l'espai destinat als infants i joves de fins a 14 anys, però també als adults que els acompanyen i a les persones interessades en els llibres per a infants.

Es troba a la planta d'accés de l'edifici i té diversos espais clarament diferenciats, com ara l'espai de Petits Lectors i Internet i + , entre altres.

La sala està equipada amb un ordinador per consultar el catàleg de la biblioteca i accedir a una selecció de pàgines web. I dos més amb connexió a internet i diversos programes d'ofimàtica, d'edició d'imatges i de reproducció multimèdia, entre altres. Des de qualsevol d'aquests ordinadors s'ofereix la possibilitat de fer impressions i gravacions de consultes o treballs.

Una tarda a la setmana, hi trobareu un servei d'assessorament en l'ús de les tecnologies de la informació, en què s'atenen les consultes relacionades amb la recerca d'informació a internet, el correu electrònic, l'elaboració de documents escrits, els fulls de càlcul, el retoc d'imatges, etcètera.

Disposeu també d'un servei d'informació per orientar sobre el fons i els recursos disponibles, resoldre dubtes en la recerca d'informació i ús del catàleg, i atendre les vostres consultes.

L'àrea infantil disposa d'un fons documental molt divers, en diferents llengües i en qualsevol suport, des del llibre tradicional fins a qualsevol material en suport multimèdia.

Hi trobareu dues grans seccions: fons de ficció i fons de coneixements.

El fons de ficció inclou els llibres d'imaginació classificats per edats:

  • I* de 0 a 6 anys (gomet blau)
  • I** de 7 a 10 anys (gomet vermell)
  • I*** d'11 a 13 anys (gomet verd)

Al fons de coneixements hi trobareu els llibres sobre diverses matèries, com ara matemàtiques, llengua, història, art, literatura, geografia, ciències socials, ciències naturals i altres. També enciclopèdies generals i temàtiques, i diccionaris. Els documents estan ordenats segons la classificació decimal.

A més del fons de ficció i no-ficció, comú a totes les biblioteques, s'hi poden trobar diverses seccions:

  • Primeres Lectures: contes en lletra de pal i contes en lletra lligada, per aprendre a llegir.
  • Espai de Petits Lectors (PL). Per als més menuts, de 0 a 4 anys. Llibres amb fulls de cartró per aprendre els colors, els nombres, les lletres i el gust per la lectura i pels llibres...
  • Racó de Pares i Mares. On podeu trobar informació relacionada amb els infants. Fons documental en diferents suports i temàtiques diverses, com ara psicologia, educació, salut, nutrició, pedagogia, literatura infantil i altres temes. També trobareu revistes especialitzades i recursos d'informació accessibles per internet.
  • Contes tradicionals. Recull de contes tradicionals i populars de la literatura infantil.

També trobareu còmics, revistes, llibres en altres llengües, llibres de poesia i teatre, pel·lícules en DVD, música, audiollibres, jocs d'ordinador en CD-ROM i videojocs.

A més de llegir, escoltar música, mirar pel·lícules, navegar per internet i fullejar revistes, a la biblioteca podreu gaudir, durant tot l'any, d'un ampli ventall d'activitats i tallers per a diferents edats.

Enllaços relacionats: