Biblioteca

La Biblioteca Les Roquetes – Rafa Juncadella es va inaugurar el 24 de maig de 2008.

Aquest equipament és el resultat del trasllat de l'antiga biblioteca del mateix nom, que va estar en funcionament durant 25 anys i de qui hereta part del seu fons i el gran vincle amb el barri de Roquetes.

Situada al carrer de la Via Favència, és un equipament cultural i de proximitat que garanteix l'accés democràtic a la informació, la transmissió de coneixements, la formació, l'educació permanent, l'autoformació i el lleure.

Obra de l'arquitecte Alfons Soldevila i Riera, és el resultat del projecte de rehabilitació, ampliació i condicionament d'un edifici d'una sola planta que acollia un antic centre cívic sobre la coberta de la ronda de Dalt, obra de l'arquitecte Marcià Codinachs.

Ocupa una superfície total de 1.396 metres quadrats, distribuïts en dues plantes connectades per unes escales interiors. L'edifici funcional, amb grans finestrals i un cel ras inclinat, proporciona una visió oberta cap a la ciutat en un ambient càlid i acollidor.

La imatge general de l'exterior amb una estructura d'acer pretén ser molt agressiva i monolítica, amb geometries contundents i clares, en contrast amb un ambient càlid de fustes clares i de gran confort acústic i visual a l'interior. Els materials emprats potencien les seves característiques i l'expressió pròpia, i la converteixen en un equipament amb espais diàfans i amb il·luminació natural d'una gran qualitat ambiental. Està equipada amb una instal·lació fotovoltaica.