Xerrades en línia amb el servei de Teleassistència

Gent Gran. El projecte s'impulsa des de Biblioteques de Barcelona en el marc del programa 'Ments Grans'.

Biblioteques de Barcelona inicia un nou projecte que consisteix en diverses xerrades amb el Servei de Teleassistència Municipal amb l’objectiu de donar a conèixer aquest servei i les prestacions que ofereix. Les sessions es realitzen en línia entre els mesos de febrer i abril i formen part del programa 'Ments Grans'.

Teleassistència, què pot fer per a tu?
Dimarts 2 de febrer, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d’accés: 063815
El Servei de Teleassistència Municipal és un servei d’atenció domiciliària centrat en les persones grans, amb discapacitat i/o amb dependència, que ofereix prestacions tecnològiques i d’assistència ajustades a les necessitats individuals.
En aquesta activitat s’explica com funciona aquest servei, els diferents professionals que hi intervenen, el valor de la unitat mòbil, els detectors de foc/fum, gas i mobilitat, les adaptacions a persones amb necessitats especials i els dispositius que es poden fer servir al carrer.

La gestió de les emocions
Dimarts 9 de febrer, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d’accés: 063815
La gestió d’emocions es pot aconseguir a qualsevol edat i mai és tard per a aprendre-la. Parlar sobre emocions s’ha convertit en una necessitat entre les persones grans, pel moment vital en el qual es troben i les experiències associades.
En aquesta xerrada s’aprèn a identificar les emocions, conèixer recursos que ajuden a la gestió emocional i diferents tècniques de relaxació.

Teleassistència, també per a persones cuidadores
Dimarts 2 de març, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d’accés: 063815
Coneix el Programa de Suport a la Persona Cuidadora no Professional, un programa vinculat al Servei de Teleassistència Municipal que pretén millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, dels seus familiars i de les persones amb dependència, discapacitat o malaltia.

Activa la teva ment
Dimarts 9 de març, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d’accés: 063815
A mesura que les persones envellim estem més exposades a processos de deteriorament cognitiu. Però gràcies a la capacitat que té el nostre cervell d’establir noves connexions entre neurones i reforçar les antigues, podem millorar les nostres capacitats cognitives. Mantenir una ment activa és de vital importància per aconseguir-ho.
En aquesta activitat s’expliquen les funcions cognitives i es presenten exercicis per entrenar el nostre cervell.

Prevenció de robatoris i estafes.
Dimarts 13 d’abril, a les 12h (Pendent de confirmació)
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d’accés: 063815
Les persones grans poden ser un col·lectiu altament vulnerable a estafes i abusos. El Servei de Teleassistència és, en moltes ocasions, receptor i alertant d’aquest tipus de situacions.
En aquesta activitat, de la mà del Cos de Mossos d’Esquadra es faciliten recomanacions i informació per a identificar escenaris en els quals es comenten delictes, així com mesures preventives per evitar-los.
A càrrec del Servei de Teleassistència Municipal i Mossos d’Esquadra

Mantenir una llar segura.
Dimarts 20 d’abril, a les 12h (Pendent de confirmació)
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom. Codi d’accés: 063815
En aquesta activitat, de la mà del Cos de Bombers de Barcelona, s’identifiquen possibles riscos a la llar i es donen a conèixer mesures preventives per evitar-los i les actuacions a seguir en cas d’emergència. Tanmateix, s’exposa el funcionament dels dispositius de seguretat a la llar del Servei de Teleassistència Municipal, com ara, detectors de fum/foc i de gas.
Aquestes sessions volen dotar les persones usuàries d’eines que les permetin seguir fent les activitats de la vida diària de manera autònoma i segura.
A càrrec del Servei de Teleassistència Municipal i Bombers de Barcelona

Més informació