Anti-folk.

ACTIVITAT POSPOSADA. Divendres 10 de juny a les 18:30 h. A la sala d'actes de la Biblioteca Les Roquetes-Rafa Juncadella. Aforament limitat.

Presentació del llibre Anti-folk, d’Adrián Bernal.

Dante Alighieri va morir en el seu exili de Rávena en 1321. Jeff Buckley va morir, en estranyes circumstàncies, ofegat en el riu Wolf, a Tennessee, 676 anys després. Heus aquí dos successos molt distants en el temps i l’espai que Adrián Bernal uneix en una el·lipsi poètica que marca les faiçons d’Anti-folk: el descens als inferns personals, un dels grans temes de la literatura universal.

Però més enllà de la riquesa interpretativa, de les referències literàries, cinematogràfiques i musicals, l’autor trepitja fermament en aquest llibre un territori molt concret, viscut i sofert, pròxim i recognoscible, en el qual la gran ciutat –digui’s Barcelona o de qualsevol altra manera– és percebuda sense la complaença des de la qual, sovint, els mitjans de comunicació i la cultura de l’entreteniment l’enalteixen, sinó des de la immersió en el seu costat més complex, fosc i fins a violent.