Entre Versos a Horta Guinardó

"Entre versos" és el lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única. La Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari en el qual podeu compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir les propostes poètiques més interessants del passat i de l'actualitat.

Programació Febrer – Maig 2023

Dimecres 1 de març, a les 19 h
Humanum est” (epigrames de Claudi Valeri)

Amb Ponç Pons i Eduard Sanahuja  

Nascut d’un viatge a Roma, Claudi Valeri és un dels poetes que habiten dins el menorquí Ponç Pons. L’autor de Nura o El rastre blau de les formigues ha creat poemes concisos i un personatge de límits imprecisos. Ens els presentarà acompanyat del poeta Eduard Sanahuja.
Amb la col•laboració de Quaderns Crema.

Dimarts 21 de març, a les 19 h
Presentem: Domèstica maragda

Amb Gemma Casamajó i Francesc Parcerisas          

Domèstica maragda (Quaderns Crema, 2023) és el darrer poemari de la poeta, periodista i professora Gemma Casamajó i Solé. Segueix als reculls de poesia Bloc de notes (1999), premi Les Talúries, i Terra campa (2014), premi de poesia Jordi Pàmias.
L’acompanyarà el poeta i traductor Francesc Parcerisas.
Amb la col•laboració de Quaderns Crema.

Dimecres 19 d’abril, a les 19 h
Les Sinsombrero i la poesia del 27

Amb Tània Balló i Lola Nieto

L’escriptora i cineasta Tània Balló conversa amb la poeta Lola Nieto al voltant de les poetes de la Generació del 27, escriptores i intel•lectuals que van desafiar els costums i rols de gènere de l’època.
Tània Balló ha escrit tres llibres sobre les Sinsombrero, n’ha dirigit un documental i recentment ha estat comissària d’una exposició al Teatro Fernán Gómez (Madrid). Lola Nieto ha publicat els poemaris Alambres, Tuscumbia, Vozánica i Caracol. Ha codirigit la revista Kokoro.

Maig 2023. Barcelona Poesia
El mes de maig tindrà lloc una nova edició de Barcelona Poesia, que ofereixals lectors de la ciutat una representació actuali variada de la millor poesia catalana i mundial.
La Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda hi participarà novament amb l’elaboració de la guia de lectura i acollint actes de la programació oficial.

 

Entre Versos