Àrea infantil

L'àrea infantil de la biblioteca està situada a la planta -1 de l'edifici.

Aquesta és l'àrea adreçada principalment al públic infantil dels 0 fins als 13 anys i a les seves famílies.

Els infants menors de 9 anys han d'anar acompanyats d'una persona adulta que se'n responsabilitzi i no se'ls pots deixar sols a la sala infantil ni a cap activitat si no s'indica el contrari.

L'àrea infantil disposa d'un Fons documental molt variat, en tot tipus de formats:
LLIBRES: llibres de ficció i de no-ficció, novel·la juvenil, còmic i manga.
REVISTES
AUDIOVISUALS: pel·lícules per als més petits i també cinema familiar, música, audiollibres, cd-roms i videojocs.

A més del fons de ficció i no-ficció, comú a totes les biblioteques, s'hi pot trobar diverses seccions:

Sala de petits lectors: és l'espai destinat als més petits situada en un espai diferenciat dins la sala. On s’hi pot trobar llibres d’imaginació amb lletra i sense lletra, en què les il·lustracions són les grans protagonistes. Per localitzar els documents d'aquesta secció amb facilitat s'han classificat per temes en mobles diferenciats (que s'identifiquen amb uns pictogrames): Contes Sorpresa, Natura, Animals i bestioles, Nens, Contes Populars, Contes en altres idiomes, etc. i també una Secció de Primeres Lectures: contes en lletra de pal, lletra lligada o ambdues a la vegada.

Fons ampli en poesia: destinat als infants, ja que la poesia és l'especialitat de la biblioteca.

Secció Racó families: on s’hi pot trobar informació sobre creixement, educació i lleure, entre d’altres temes d'interès relacionats amb els fills, i en diferents formats: llibres, revistes, CD i DVD.

ESPAI D'INTERNET I +
Els infants i els joves poden buscar els documents des dels ordinadors de consulta al catàleg Gènius (OPAC) i també poden treballar i/o jugar amb els nostres ordinadors amb connexió a internet:
Tres ordinadors de treball i consulta a internet (un per a treball escolar i dos per a temps de lleure) i una impressora.

ACTIVITATS INFANTILS: CONTES, TALLERS, ETC.
Cada mes s'ofereix una gran varietat d'activitats Infantils per a totes les edats i gustos per gaudir en família.

CONCURS ATRAPALLIBRES 
El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca anualment el Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres», amb el propòsit d’estimular en els infants la lectura d’imaginació.

L’objectiu del Premi de Literatura «Atrapallibres» és aconseguir que el major nombre possible d’infants llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre, llibreria o biblioteca; els presentin i defensin davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideren millor.

Des de la biblioteca participem amb diferents escoles del barri i els hi proporcionem els exemplars del títols triats per “l’Atrapallibres”, al final de Concurs fem una cloenda a la biblioteca amb tots els participants per saber com ha esta aquesta experiència.