Activitats infantils

Aquests són els diferents cicles i activitats que s'organitzen per als usuaris més petits i joves de les biblioteques. Totes les activitats tenen cabuda limitada.

Cliqueu al títol de cada activitat per veure la programació actual.

PRIMERES PASSES  (de 6 mesos a 3 anys) Projecte que vol familiaritzar els nadons amb el món del llibre des del primer any de vida. Això es fa a través de diverses propostes molt sensorials que conviden a mirar, tocar i escoltar: espectacles visuals, audicions musicals i contes-tallers. 

CONTES A LA MÀ  (de 2 a 4 anys) Narració de contes per els més menuts, una estona per parlar dels llibres en família.

SAC DE RONDALLES (a partir de 4 anys) Narració de contes, on l’oralitat hi té el paper central, despullada d’elements escènics. L'activitat va acompanyada d'una exposició de llibres sobre la temàtica del conte narrat. Amb la col•laboració de l'ANIN (Associació de Narradores i Narradors). 

LIBRES A ESCENA (a partir de 4 anys) Propostes escèniques de petit format, de curta durada que combinen la narració amb la dramatització i el suport d’objectes, titelles o música.

APERITIUS MUSICALS (a partir de 4 anys) Audicions didàctiques per introduir la música als infants i ajudar a desenvolupar la seva sensibilitat i creativitat. Escoltar, cantar, jugar i aprendre són els eixos dels concerts en els quals tant els nens com els seus acompanyants, junt amb els músics, en són protagonistes. 

ATREVEIX-TE AMB ELS LLLIBRES (de 7 a 13 anys) Espai per compartir, d’una manera participativa, la màgia de la lectura a través d’una dinamitzadora que introdueix llibres de diversos estils (àlbums il•lustrats, de narrativa, de coneixements...) i proposa diverses activitats: explicació inacabada d’un conte, lectura en veu alta, jocs amb textos... Els participants es podran endur en préstec els llibres proposats.Cal inscripció prèvia

QUÈ LLEGIM? Espai de trobada adreçat a pares, mares i educadors on un especialista en literatura infantil presenta i recomana seleccions temàtiques de llibres sobre aspectes de l’entorn de l’infant (amistat, escola, tolerància, pors...).

___________________________________________

RECOMANACIONS:

  • És obligatori l’ús de mascareta a partir dels 6 anys, amb les excepcions establertes per les autoritats sanitàries.
  • És obligatori el rentat de mans amb hidrogel i el manteniment de la distància de seguretat, excepte en el cas dels grups estables de convivència.
  • Es demana respectar l’edat especificada a cada activitat.
  • Cabuda limitada. Per accedir a algunes activitats caldrà haver realitzat inscripció prèvia.
  • Per al bon funcionament de l’activitat, es recomana sortir si l'infant està cansat.
  • En cas que hi hagi manca d’espai, caldrà plegar els cotxets i deixar-los en el lloc que hagi habilitat la biblioteca.
  • En totes les activitats els infants hauran d’anar acompanyats per un adult.