Clubs de lectura 2024-2025

Club de lectura. Comença la temporada de la lectura a les Biblioteques de Barcelona! Les inscripcions comencen el dilluns 9 de setembre.

Un any més, les biblioteques de Barcelona us ofereixen una àmplia oferta de clubs de lectura. Es tracta d’un espai de trobada de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres diverses, conduïdes per una persona experta.

Als clubs de lectura tothom hi té cabuda! N’hi ha per a totes les edats: per a persones adultes, per a famílies amb infants, per a nens i nenes a partir set anys i per a joves.

Trobaràs clubs de lectura anuals, amb sessions mensuals d’octubre a maig, i clubs de lectura puntuals, que poden tenir entre una i quatre sessions. Fins i tot, clubs de lectura virtuals, per comentar les lectures des d’allà on vulguis.

Les inscripcions comencen el dilluns 9 de setembre a les 16 h.

Els clubs de lectura generals poden abastar una àmplia varietat de gèneres, èpoques, cultures i registres. Es tracta de reunir un grup de persones interessades en la literatura en tota la seva pluralitat de manifestacions i amb ganes de comunicar experiències, sensacions i pensaments.

Lectures d’assaig i pensament, llibres d’art i humanitats, escrits sobre ciència i divulgació o literatura. Els clubs de lectura temàtics proposen un camí de lectures determinat per un gènere, un espai, un autor o autora o un temps concret. També en trobaràs amb lectures connectades amb l’actualitat o col·laboracions especials amb editorials, festivals, etcètera.

Als clubs de lectura també pots aprendre i practicar altres llengües. S’organitzen clubs on es llegeixen obres escrites en una llengua concreta i les sessions tenen també aquesta llengua com a llengua vehicular.

Els clubs de lectura són un punt de trobada per a persones interessades en la lectura. Molts es fan a la biblioteca, però si t’estimes més la virtualitat, pots apuntar-te als clubs de lectura virtuals, on trobaràs lectures en format electrònic i la interacció es fa a través d’una aplicació per a dispositius mòbils.

Els clubs de lectura presencials ofereixen noves possibilitats per al temps lliure. Si vols, pot trobar-te un cop al mes amb un grup de lectors per compartir lectures d’octubre a maig, però si ho prefereixes, també trobaràs altres clubs de lectura més flexibles, d’entre una i quatre sessions, on es tracten temes connectats amb l’actualitat, autores i autors o temàtiques específiques.

Els joves a partir de 12 anys tenen el seu espai per compartir lectures als clubs de lectura juvenils: novel·la juvenil, còmic, manga… i molt més. Als clubs de lectura infantils, els nens i nenes a partir de 7 anys descobriran la màgia de la lectura a través d’una persona dinamitzadora que els presentarà llibres de diversos estils, i les famílies amb infants gaudiran plegades de les primeres lectures.