Biblioteca

El 10 març de 2012 va obrir les portes la Biblioteca Trinitat Vella - José Barbero. La biblioteca, situada entre els carrers de Galícia i Torné, és un equipament cultural i de proximitat per donar servei als veïns de Trinitat Vella i a una part de Baró de Viver.

La biblioteca és fruit d'una llarga reivindicació dels veïns de Trinitat Vella. Aquest és un dels motius que porti el nom de José Barbero, membre de l'Associació de Veïns de Trinitat Vella, que va morir de manera sobtada l'any 2009. La seva lluita pel barri i pels drets dels veïns de Trinitat Vella van marcar el seu dia a dia, de manera que posar el seu nom a la biblioteca és una manera de retre-li homenatge a ell i a la resta de veïns que han fet de la lluita per la millora del barri una tasca diària.

L'edifici de nova construcció disposa de 1.297 metres quadrats repartits en tres plantes. A la planta baixa es troba la sala d'actes, la zona de diaris i revistes i l'àrea infantil, amb accés a una terrassa. A la primera planta, s'hi pot trobar l'àrea de música i cinema, la ficció, part del fons general i l'accés a internet. A la segona planta hi ha la resta del fons general, el centre d'interès en moviments socials, un espai de suport i la zona d'administració i serveis; també disposa d'una petita terrassa exterior.