Fons

Des que es va inaugurar, la biblioteca ha anat reunint una col·lecció singular especialitzada en música, formada per llibres, CD, vinils, DVD musicals, revistes especialitzades, ... Es tracta d'una col·lecció que, atesa la naturalesa de la biblioteca pública, obeeix només a criteris artístics i de representativitat.

CD

La col·lecció està formada per uns 20.000 CD de tots els gèneres. La secció de pop-rock, anomenada " Músiques urbanes", està especialment desenvolupada i es subdivideix en quatre grans grups: música heavy, música punk, música electrònica (inclou rap i hip-hop) i música nacional (tant catalana com espanyola).

Vinils

La biblioteca disposa d'una valuosa col·lecció de discos de vinil, formada per més de 500 discos que van des de la música heavy a la clàssica, del jazz experimental a la música lleugera. Descobriu-los a la nostra guia o a través del catàleg.

DVD musicals

Teniu disponibles un miler de DVD musicals de tots els gèneres, amb especial atenció al pop-rock: documentals, recopilacions de videoclips, concerts i altres representacions en viu (òperes, ballets...).

Llibres de música i partitures

L'especialització bibliogràfica de la biblioteca està formada per 1.200 llibres. Hi trobareu llibres sobre història i teoria de la música, monografies temàtiques (sobre cada gènere musical, sobre grups i solistes), monografies de qualsevol tema relacionat amb la música ( ensenyament musical, musicoteràpia, programari musical, legislació musical, biografies de músics, etcètera) i enciclopèdies i diccionaris musicals.

Una part important d'aquest fons el formen també els mètodes d'autoaprenentatge d'instruments (des de guitarra fins a harmònica) i la secció de partitures.

Revistes de música

A la biblioteca trobareu una quarantena de revistes especialitzades en música, tant nacionals com internacionals, de tots els gèneres (música antiga, clàssica, músiques del món, jazz i, principalment, de pop-rock, incloent: electrònica, hip-hop, metal...), d'instruments i de maquinari i programari musical.

Podeu consultar la col·lecció retrospectiva d'aquestes revistes i, a més, la d'altres títols que ja no es reben. Consulteu la llista de les revistes de música que trobareu a la biblioteca.

Enllaços relacionats: