Maquetoteca

La biblioteca disposa d'un fons de maquetes format per més de 4.000 documents que constitueix un testimoni únic de l'activitat i el patrimoni musical de Barcelona des dels anys vuitanta fins a l'actualitat. La maquetoteca no és només històrica, sinó que també es va nodrint amb nous enregistraments i vídeos de la música que es fa ara i aquí.

El fons històric està format principalment per enregistraments que es van dur a terme durant la dècada dels vuitanta a l'Espai Transformadors i al programa de Ràdio 4 La Taverna del Llop, i durant els noranta al Centre Cívic La Bàscula i en el marc del projecte d'Interrock.

El fons actual prové del Festival Grec, el Concurs de Cantautors d'Horta-Guinardó, el Festival LEM, l'Espai Jove BocaNord i les donacions de músics i aficionats particulars.

La maquetoteca es va ampliar l'any 2008 amb la cessió de la col·lecció de maquetes de la Sala Sidecar.

La maquetoteca està formada per tres tipus de fons.

  • Maquetes: més de 3.500 maquetes, totes autoeditades pels mateixos grups. Les històriques són en format casset i les actuals quasi indistingibles d'un CD editat.
  • Discos: més de 300 discos introbables, tots editats comercialment.
  • Directes: hi ha més de 300 concerts enregistrats i que no s'han editat mai. Són enregistraments de l'Espai Transformadors, de KGB o encàrrecs de la mateixa biblioteca.

Si sou músics i voleu que la vostra maqueta estigui catalogada i a disposició dels usuaris, podeu deixar-la a la biblioteca.

Préstec de maquetes

Ja que aquests documents són originals, la biblioteca n'ofereix una còpia en préstec, amb les mateixes condicions que qualsevol altre document en format CD. El fons de la maquetoteca el podeu consultar al catàleg de la biblioteca.

També podeu consultar un buidat de premsa retrospectiu sobre els articles dels grups de la maquetoteca publicats a Ruta66, MondoSonoro i Rockdelux. A l'interior de la caràtula de la maqueta s'indica el títol de l'article, la revista on es va publicar, l'any i el número. Demaneu l'article que us interessi al taulell.