Fons Rockdelux

Des que es va crear, l’any 1984, Rockdelux ha estat testimoni, altaveu i, sovint, protagonista de les escenes i tendències musicals més innovadores, obertes i transgressores del país.

La revista ha donat cabuda al hip-hop, l’electrònica, el rock, el trap, la música d’avantguarda, el reggaeton, el pop i la world músic, de primer a través de la seva versió en paper (novembre 1984 - maig 2020: 394 números) i, des del desembre de l’any 2020, en format digital.

El maig del 2020, quan la pandèmia va aturar el món i el que fins a aquell moment havíem conegut com a normalitat va començar esdevenir un escenari utòpic, Rockdelux, una de les revistes més emblemàtiques del periodisme musical espanyol, amb seu a Barcelona, 35 anys de trajectòria i 394 números publicats, va haver de tancar les portes. Va ser llavors que la publicació va decidir donar el seu fons documental a la Biblioteca Vapor Vell ─especialitzada en músiques urbanes─, amb el propòsit que el material que acollien els seus arxius estigués a l’abast de la ciutadania.

La donació consta de:

  • Fons bibliogràfic de 1.500 llibres especialitzats en música
  • Fons audiovisual d’uns 540 DVD i uns 100 CD
  • Hemeroteca d’aproximadament 15.000 exemplars que recull capçaleres, revistes i fanzins de l’escena musical internacional, nacional i local
  • Col·leccions completes de les revistes Factory i Dancedelux (del mateix grup editorial) i de la mateixa revista Rockdelux
  • Arxiu fotogràfic i de retalls de premsa de la revista Rockdelux, que inclou material des de la dècada del 1970

Tot plegat, juntament amb el fons que la Biblioteca Vapor Vell, ha anat adquirint al llarg dels anys, configura la col·lecció de música moderna més gran de Barcelona.

Fons Rockdelux