Més tallers #estàsON

Infantil. Continuen els tallers de ciència i tecnologia per nens i nenes. Consulteu la programació!

Torna una nova edició dels tallers digitals #estàsON.
Biblioteques de Barcelona i Barcelona Activa ofereixen una programació que té com a objectiu fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia en els nens i joves d’entre 6 i 12 anys.

Programació a la Biblioteca Vapor Vell:

TALLERS PER A NENES I NENS DE 6 A 8 ANYS

Els reptes de l’STEAM

A través de diferents activitats els participants hauran de fer construccions i i superar reptes per entendre que signifiquen les diferents disciplines de l’STEAM.

Dimarts 16 de d’abril (17:30-19:30 h)

Cal inscripció prèvia

La màgia de l’aigua 

Mitjançant diferents experiments, aprendrem quines són les propietats de l’aigua i que és el que la fa ser un líquid tant especial. Coneixerem el cicle de l’aigua, la necessitat que té per la vida i la importància de no contaminar-la a través d’experiments manipulatius i demostratius

Dimarts 30 d’abril (17.30-19.30h)

Cal inscripció prèvia

EstàsOn. Els secrets ocults de la ciència

A través d’experiments sorprenents descobrirem com la ciència ens mostra els seus secrets amagats. Els participants descobriran missatges i substàncies ocultes pels nostres ulls i utilitzaran l’experimentació per donar forma i color als secrets millor guardats de la natura que ens envolta d’una manera divertida i entretinguda.

Dimarts 14 de maig (17.30-19.30h)

Cal inscripció prèvia

EstàsON. Fabriquem un test de reg automàtic per plantes

Mitjançant la fabricació d’un test que es rega automàticament, coneixerem el cicle de l’aigua i la importància que té per a la vida. També experimentarem amb la capil·laritat i ens posarem a prova amb un concurs de preguntes. Descobrirem com l’enginyeria i la tecnologia poden ajudar-nos a resoldre problemes com, per exemple, mantenir una planta sense haver-la de regar constantment.

Dimarts 28 de maig (17.30-19.30h)

Cal inscripció prèvia

EstàsON. El misteri dels colors

A través de l’experimentació amb prismes i CD comprendrem quin paper té la llum amb els colors que veiem al nostre voltant. Jugarem amb els colors fent cromatografies, és a dir, descomponent els colors secundaris en primaris, i utilitzarem la capil·laritat de l’aigua per generar colors secundaris. Finalment crearem un pèndol amb material reciclat, on afegirem pintura per dibuixar un petit mural cadascú que ens emportarem a casa. 

Dimarts 11 de juny (17.30-19.30h)

Cal inscripció prèvia

EstàsON. STEAM juguem a programar robots

A través de diverses dinàmiques descobrirem què és la programació i aprendrem a programar un robot bee-bot. Ens divertirem construint un taulell gegant del joc de l’oca i, un cop fet, jugarem al nostre joc emprant els robots bee-bots com a fitxes del joc.

Dimarts 25 de juny (17.30-19.30h)

Cal inscripció prèvia

 

TALLERS PER A NENES I NENS DE 9 A 12 ANYS

L’STEAM en fotogrames (9 a 12 anys)

A través d’imatges dissenyarem i crearem vídeos relacionats amb totes les disciplines de l’STEAM. Utilitzant diferents materials crearem un Stop Motion relacionant les dones STEAM amb l’ús de la imatge, el disseny i l’enginy.

Dijous 25 d’abril (17:30-19:30 h).

Cal inscripció prèvia

Programació matemàtica

Descobrirem el fascinant món de les matemàtiques combinant aprenentatge i entreteniment. A través de reptes, jugarem a un joc autodissenyat amb Scratch i materials reciclats resolent enigmes matemàtics de manera divertida i emocionant.

Dimarts 7 de maig (17:30-19:30 h).

Cal inscripció prèvia

Les bases de la programació

El pensament computacional és un mètode per abordar un problema complicat de manera sistemàtica, dividint-lo en parts més petites, i finalment, trobant solucions. Així és com també funcionen els ordinadors, fan diferents passos abans d’arribar a una solució final que es pugui aplicar a un problema en concret.

Dimarts 21 de maig (17:30-19:30 h).

Cal inscripció prèvia

EstàsOn. Un viatge al món mineral

Mitjançant diferents activitats coneixerem diferents minerals i algunes de les seves increïbles propietats com la fotoluminescència, el magnetisme o la conductivitat. Depenent de les seves característiques, anirem descobrint diferents minerals en forma de gimcana.

Dimarts 4 de juny (17:30-19:30 h).

Cal inscripció prèvia

EstàsON. Il·lumina’t amb l’STEAM

Entendrem com funcionen els circuits elèctrics i els seus elements principals. Crearem una làmpada amb materials senzills, posant en pràctica el que hem après sobre els circuits, la decoraran i se la podran emportar a casa.

Dimarts 18 de juny (17:30-19:30 h).

Cal inscripció prèvia

EstàsOn. El misteri de la llum i els colors

Realitzarem diferents experiments i dinàmiques participatives per entendre què és la llum i de què està composta i a través de l’experimentació amb prismes i CDs comprendrem quin paper juga amb els colors que veiem al nostre voltant. Experimentarem amb d’iridescència i finalment, amb l’ajuda d’unes boles que reaccionen amb la llum UV farem unes polseres i entendrem com la llum del sol també ens pot afectar negativament.

Dimarts 2 de juliol (17:30-19:30 h).

Cal inscripció prèvia

EstàsON. STEAM pel medi ambient

Descobrirem què és la programació. A través de dinàmiques aprendrem a programar i crearem el nostre primer programa amb Scratch.
Aprendrem quines són les necessitats d’una planta per viure i, a partir d’aquí, ens endinsarem en la robòtica i dissenyarem un sensor, amb Makey-Makey, que ens ajudi a saber quan la nostra planta necessita que la reguem.

Dimarts 9 de juliol (17:30-19:30 h).

Cal inscripció prèvia

Recordeu que per a inscriure’s als cursos cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona. Places limitades.
Les inscripcions també es poden fer a la mateixa biblioteca.
Segueix i comenta aquests tallers amb l’etiqueta #estàsON.