Visites d'autors i autores a les Biblioteques de Barcelona durant el mes de juny

Literatura. Us convidem a descobrir un mes ple d'activitats literàries amb la visita de reconeguts escriptors i escriptores tant locals com internacionals.

Encetem el mes, dimarts 4 de juny, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, amb José Manuel Lucía Megías i Carme Riera que dialogaran al voltant de José Luis Sampedro. Un hombre fronterizo.

El clubs de lectura de Biblioteques de Barcelona també rebran la visita d’autors i autores. Dimecres 5 de juny, Yahia Belaskri i Le silence des dieux visitaran el club en francès de la Bibloteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert. Dimarts 11 de juny, Annie Ernaux conversarà al voltant de la seva reconeguda carrera literària a la Biblioteca Jaume Fuster. El mateix dia, Josep Maria Cuenca i Mientras llega la felicidad: una biografía de Juan Marsé aniran al club de novel·la barcelonina de la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé.

Divendres 7 de juny, Jordi Vilagut parlarà de Silenci sota la cinglera a la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet.

La Biblioteca Gabriel García Márquez serà una de les seus del Festival de Literatura Llatinoamericana KM Amèrica, un esdeveniment que comptarà amb la participació de més de vint autors i autores de diferents generacions, geografies i diversitat de tendències literàries. Dimecres 19 de juny, Jeferson Tenório, Frank Báez i Mafe Moscoso dialogaran sobre el paper de la memòria en la construcció del relat. Tot seguit, Gabriela Escobar Dobrzalovski, Daniela Tarazona i Eduardo Berti parlaran de llibres que s’escriuen per recuperar un passat. Finalment, Rodrigo Blanco Calderón i Mónica Bustos entrevisten Rodrigo Fresán.

Dijous 20 de juny, també al KM Amèrica, Alejandro Zambra, Luis Luna Maldonado i Verónica Nieto dialogaran de la literatura de gestos i paraules. Tot seguit, Daniela Tarazona, Rodrigo Blanco Calderón i Jeferson Tenório parlaran de l’escriptura com l’artifici per desconèixer i reconèixer el passat. Més tard, Gabriela Escobar Dobrzalovski i Mafe Moscoso entrevistaran Lina Meruane.

Finalment, divendres 21 de juny, també a la Biblioteca Gabriel García Márquez, Mónica Bustos, Matías Néspolo i Frank Báez parlaran de la literatura davant la por. Tot seguit, el públic del KM Amèrica prendrà la paraula i farà preguntes a Alejandro Zambra, Lina Meruane i Rodrigo Fresán. Més tard, les poetes Ale Oseguera i Miriam Reyes oferiran l’espectacle de literatura oral Plantant refugis.

Us animem a participar i gaudir d’aquestes trobades literàries a les Biblioteques de Barcelona.