Cinema

La relació de Barcelona amb el cinema és històrica, intensa i força estreta: la ciutat ha esdevingut, en múltiples ocasions, plató de produccions cinematogràfiques que han passejat la seva imatge arreu del món.

Al districte de Sant Martí, el cinema i el món de l'audiovisual en general han tingut, i tenen, una presència notable. Les antigues fàbriques del barri conegut com a "Manchester català" han deixat pas a estudis, platós i productores de cinema i televisió que s'escampen pel territori que va des de la Vila Olímpica fins al 22@.

En aquest context, l'any 1995 -centenari de la invenció del cinema- la Biblioteca Xavier Benguerel va obrir les portes amb la novetat de ser una de les primeres biblioteques públiques de Catalunya a dedicar una atenció especial a l'anomenat setè art. Des d'aleshores, la biblioteca aplega i desenvolupa un fons especialitzat en cinema, i una sèrie d'activitats i accions, com per exemple, David Trueba visita la biblioteca Xavier Benguerel. Literatura i pantalla 2014, destinades a difondre'l i dinamitzar-lo.

Cinema