Col·lecció

El passat i el present són els fils conductors de la nostra col·lecció. Hi trobareu des dels contes infantils editats a l'època noucentista fins als àlbums il·lustrats del segle XXI i els documents sobre crítica, història i teoria de la literatura infantil i juvenil:

El nostre fons històric està format per més de 18.000 llibres i revistes infantils, en què trobareu la literatura infantil i juvenil en català i editada a Catalunya, així com obres d'autors i il·lustradors catalans en la llengua original i les traduccions corresponents en altres llengües.

El fons especialitzat en història, teoria i crítica de literatura infantil i juvenil disposa de monografies i dossiers documentals sobre temes diversos, catàlegs, autors i il·lustradors i literatura grisa.

Podeu conèixer les obres guardonades dels premis de literatura infantil i juvenil, com ara els premis Andersen, Lazarillo, Apel·les Mestres, Protagonista Jove, Crítica Serra d'Or, entre molts altres, així com els àlbums il·lustrats que, que pel caràcter innovador o la qualitat de text, imatge i edició, ocupen un lloc de rellevància dins la nostra col·lecció.

Disposem d'una col·lecció digitalitzada de títols de contes d'abans de literatura infantil i juvenil, entre els que destaquen àlbums il·lustrats d'editorials emblemàtiques com Muntañola i Molino; una selecció de contes clàssics que permet comparar i analitzar diferents versions d'una mateixa història; llibres amb un rerefons religiós i moral, que mostren la realitat i les convencions de les diferents èpoques.

Així com de les revistes més importants de l'Estat espanyol i algunes de les més representatives de l'estranger.

Cada any confeccionem les efemèrides de Literatura Infantil i Juvenil

No us perdeu els butlletins de notícies del SDLIJ i les novetats de lectures especialitzades