Pel·lícules

La Biblioteca Xavier Benguerel ofereix una selecció de pel·lícules amb la intenció de ser estímul cultural per a tots els seus usuaris.

El fons està format per més de tres mil títols diferents, dividit en sis zones geogràfiques que els usuaris poden identificar fàcilment: cinema nord-americà, cinema sud-americà, cinema europeu, cinema asiàtic, cinema espanyol i altres cinemes.

A la col·lecció de cinema trobareu:

  • Una àmplia panoràmica de la història del cinema: dels orígens i els pioners, al cinema clàssic, el contemporani i l'actual. De Tiempos modernos a Pulp Fiction.
  • Les obres més representatives dels grans moviments cinematogràfics que han fet avançar el cinema tècnicament, estèticament, etcètera, així com les obres emblemàtiques de grans directors, actors i actrius de tots els temps. De El último a Ciudadano Kane o Roma, ciudad abierta.
  • Un recull de les diverses filmografies del món: nord-americana, sud-americana, europea, espanyola i catalana, asiàtica i altres filmografies. Per exemple, Los cuentos de Tokio, "La trilogía de Apu" , Ciudad de Dios, etcètera.
  • Una àmplia representació de tots els gèneres cinematogràfics: acció, aventures, ciència-ficció, bèl·lic, comèdia, drama, romàntic, històric, de terror i fantàstic, musical, negre i policíac, western, animació, documental… El apartamento, Psicosis, Blade Runner, entre tantes altres.