Del llibre a la pantalla

Infantil. Cicle de cinema i literatura infantil. Quatre sessions amb quatre projeccions. D’abril a juny. A càrrec d’Ada Cusidó. Ho organitza: Biblioteques de Barcelona i Rita & Luca Films Col·laboren: Ediciones Ekaré i Brújula Editorial

Com sabeu, molts llibres han servit d’inspiració per fer versions en pel·lícula. Volem reivindicar aquesta connexió, relacionant l’obra literària amb la peça audiovisual.
En aquest cicle us presentem unes històries magnífiques que han fet el salt del conte a la pantalla. Primer us explicarem el conte original i després podrem veure la pel·lícula d’animació, basada en el conte.

Narració a càrrec d’Ada Cusidó

Ho organitza: Rita & Luca Films i Biblioteques de Barcelona
Col·laboren: Ediciones Ekaré i Brújula Editorial

Programació:
Dimarts, 30 d’abril, a les 17.30 h. A la B. Xavier Benguerel
“Anem a caçar un os”: Joanna Harrison, Robin Shaw, Regne Unit, 2016, 30 min
Has anat mai a caçar un os ben gros? Cinc germans aprofiten que els seus pares marxen de casa per sortir a l’aventura! Travessen un camp ple d’herba… un riu ple d’aigua… i un bosc ple d’arbres… Però qui té por de l’os dolent? Ningú! Perquè són molt i molt valents.

Dimecres, 22 de maig, a les 17.30 h. A la B. Les Roquetes – Rafa Juncadella 
“Supercuc”: Jac Hamman, Sarah Scrimgeour, Regne Unit, 2021, 26 min
Animals del bosc, no tingueu por, el Supercuc és aquí! Llarg, fort i amb habilitats sorprenents, serà capaç d’ajudar aranyes i gripaus a sortir de les pitjors situacions. Però, qui rescatarà el Supercuc quan el malvat llangardaix el capturi?

Dissabte, 15 de juny, a les 16 h. Món Llibre, a la B. Jaume Fuster
“Grúfal”: Jakob Schuh i Max Lang, Regne Unit, 2009, 27 min
Un ratolí passeja alegrement pel bosc. Té molta gana, així que decideix anar a buscar avellanes per atipar-se’n. Pel camí es troba amb una guineu, un mussol i una serp tan afamats com ell. Tots tres el volen convidar a dinar a casa seva, però el ratolí, que no es refia pas de les seves intencions, molt amablement declina les invitacions perquè ha quedat amb… el Grúfal! Però què és un grúfal?